Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI PODCAST

Saša Antić: 'Volio bih vidjeti okršaj Plenkovića i Milanovića u rimama. Ne znam tko bi bio bolji'

Foto: VL
1/5
06.11.2020.
u 20:00

U ugodnom razgovoru sa Sašom Antićem dotakli smo se aktualnih događaja u svijetu, od koronavirusa do izbora u Americi, o glazbi i svemu što je Saša za domaću scenu napravio.

Gost večerašnjeg Podcasta Večernjeg lista je Alejuandro Buendija, odnosno Saša Antić, član grupe TBF i autor većine njihovih hitova. Saša je nedavno izdao novi singl "Kornjača", a uskoro izlazi i album "Škrinja". U ugodnom razgovoru dotakli smo se aktualnih događaja u svijetu , od koronavirusa do izbora u Americi, o glazbi i svemu što je Saša za domaću scenu napravio. Saznali smo i mnoge detalje iz njegove karijere, poput toga toga kako je počeo slušati hip-hop, te početkom devedesetih pod okriljem noći po Splitu crtao grafite tada popularnih hip-hop grupa.

Pričao nam je o razvoju TBF-a koji je krenuo tako da su radili pjesme od semplova drugih pjesama, da bi kasnije dobili i Porin za rock bend. Saša je zbog svoje pjesme "Mater" i stiha "Moja mater te traži" morao na sudu objašnjavati smisao stihova, budući da je netko prijavio te stihove kao prijetnju koju je dobio SMS-om.

- Dao sam si truda i izanalizirao pjesmu. Objasnio sam da se radi o metafori, ruganju nasilnicima, i da mater možda ni ne postoji. To je prazna prijetnja aktera koji je nemoćan, kazao je Saša koji se osvrnuo i na neke svoje kolege.

- Thompsona ne doživljavam kao ozbiljnog lika. On mi je više kao neki simbol. On kao da ima karijeru prije "E moj narode" i poslije nje. Odjednom je naučio pisati pjesme, a prije nije bio neki liričar. Sve mi je to čudno, kazao je Saša koji se dodirnuo i vječne podjele na ustaše i partizane.

1/10

- Meni je to bila stvar ljudskosti, civiizacijskih normi. Da je sad 1941., normalno da bih išao u partizane. Zamislite sad situaciju da vam dođu Nijemci ili Talijani, okupiraju zemlju, i vi se njima priklanjate. To mi je neshvatljivo, kazao je Saša. 
Antić se osvrnuo  i na aktualnu svađu predsjednika Milanovića i premijera Milanovića.

- Volio bih kad bi se natjecali u rimama. Ne znam tko bi od njih bio bolji, ali mislim da bi bili dobri reperi - kazao je Saša. Što nam je još kazao u razgovoru pogledajte večeras od 20 sati na Facebooku Večernjeg lista i Vecernji.hr.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:21 06.11.2020.

Sale bi '41. otišao u partizane, a '91. u JNA po toj logici?

CB
cro.bos.
15:56 06.11.2020.

Pa odakle iščeprkate više te vaše istomišljenike?

MA
Mandekic
15:47 06.11.2020.

Ko je taj Sasa Antic!?Pa kako ga sram nije usporedjivati se sa institucijom kao Tompson, Sasa ne moze napuniti malo veci lokal ugostiteljski, on bi u partizane da okupira Hrvatsku i genocid radi nad Hrvatskim stanovnistvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije