Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na hitnoj

Glumica na korak do sepse: Spašavali su mi život

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/4
04.04.2018.
u 09:58

Sanja Vejnović na Facebooku je napisala status o tome što je prošla prije operacije slijepog crijeva, koja je mogla završiti i kobno.

Glumica Sanja Vejnović prije petnaest dana suočila se s teškom operacijom slijepog crijeva koja je mogla biti kobna za glumicu jer je bila na korak do sepse, piše Story.

Na Hitnu pomoć došla je u noći jer je trpjela teške bolove, a o svom iskustvu napisala je dugi status na Facebooku.

– Od prijama bolničara koji mi je prvi pritisnuo mjesto koje me je boljelo s rečenicom da je najvjerojatnije slijepo crijevo, krećem u proceduru. Dolazi dežurna liječnica koja, iako palpacijski nalaz ukazuje na slijepo crijevo, odlučuje da me pošalje na niz pretraga, od ginekoloških, uroloških i internističkih kako bi eliminirala nešto drugo??! Od tog trenutka počinje moja noćna mora – napisala je glumica.

Uslijedio je odlazak kod urologa, ultrazvuk, pregled ginekologa, pa pregled na internoj i nakon šest sati glumicu vraćaju u ambulantu u koju je prvu došla. Ležala je u hodniku pola sata.

– Zahvaljujući sućutnom bolničaru koji odlazi u ordinaciju moliti doktore da me prime jer mi stvarno nije dobro, još najmanje dvoje mi pritišću mjesto koje me boli i uz moje urlike ipak zaključuju da bi mogla biti upala crvuljka i odvode me konačno na kirurgiju – piše Sanja.

Bila je to neopisiva bol i glumica je jedva dočekala da je uspavaju. Nakon operacije liječnik joj je rekao kako je došla u 12 i 5, a ne pet do 12 i da su joj spašavali život. Sanja je na kraju zahvalila dr. Madžaru i svim prijateljima koji su joj bili pri ruci u ovoj situaciji. 

1/14
Ključne riječi

Komentara 6

LE
levanda22
19:38 04.04.2018.

Akutna upala slijepog crijeva (Appendicitis ac.) koje ponekad može i rupturirati je bolest koja se liječi u prvom redu operativnim zahvatom te antibiotskom terapijom. Bolesnik osjeća bolove srednjeg do jakog intenziteta najčešće u području desne lumbalne regije, ponekad povraća, ponekadd ima temperaturu. Osoba sa sličnim simptomima se treba prvo javiti svom izabranom dokrotu medicine, a ukoliko njega nema u Zavod za hitnu medicinu. To su, da se prisjetite, liječnici i sestre u crvenim odorama koji se voze u onim žutim vozilima. A ne pravac u bolnicu, što je naša Glumica očito napravila. E sad kada je već tu ( a i Glumica je ), treba ženu pregledati, postaviti točnu dijagnozu te je po potrebi i liječiti. Naravno, u bolnicama rade i bolničari, štoviše bolničari koji na jedan dodir prsta sa trbušćićem pacijenta postavljaju točne dijagnoze. Onda dolaze na scenu glupi doktori koji satima „tapkaju u mraku“ radeći pregled, laboratorij, rendgen, ultrazvuk pokušavajući neinvanzivnim metodama dokučiti radi li se o kakvoj internističkoj , ginekološkoj ili ne daj Bože nekoj onkološkoj boleščini prije nego je pošalju u salu onim ljudima u zelenom sa skalpelom u ruci, umjesto da su lijepo zamolili bolničara da potpiše dijagnozu i odmah našu dragu Glumicu otpravi kirurzima.

LI
liliZG
12:27 04.04.2018.

famozno je da u današnje napredno medicinsko doba , ljudi još uvijek mogu umrijeti od slijepog crijeva ili upale pluća, to je fascinantno. i žalosno je što medicinski brati i sestre moraju šutjeti da ne uvrijede uvažene doktore , jerr iz mog iskustva jedan medicinski brat i sestra znaju i više i bolje od nekih doktora ali to ne smiju pokazati niti davati lijekove shodno dijagnozi jer za to nisu ovlašteni.

FI
fiberglas
12:05 04.04.2018.

Barem su vam noge na broju! Šalim se, ali nije mi do šale. Ovo je dokaz da Bosna diplomafactory radi tutta forza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije