Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Nikad neću zaboraviti što mi je rekao Oliver Dragojević, držim se toga i danas

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
26.02.2018.
u 17:29

Sandi Cenov proslavio je 25 godina na glazbenoj sceni, a nedavno se okušao i kao glumac i seriji "Čista ljubav".

Velikog romantičara i autora nekih od najljepših ljubavnih stihova, Sandija Cenova ovih smo dana imali prilike vidjeti u novoj ulozi.

Naime, Sandi se nakratko ostavio mikrofona, a glazbenu pozornicu zamijenio je onom glumačkom, i to u najgledanijoj domaćoj seriji “Čista ljubav” koja se prikazuje na Novoj TV. Baš kao što i u stvarnom životu slovi za jednog od najatraktivnijih domaćih glazbenika, tako je i u seriji utjelovio zavodnika Lovru Pavića, oca dječaka Pavića. A, kako mu reflektori i kamere nisu strani pojam, Sandi je ulogu odradio kao pravi profesionalac, na što su najponosniji njegova supruga Ilina te kći Zara i sin Mikula, koji su jedva dočekali vidjeti tatu u omiljenoj im seriji.

Prije prije nekoliko dana publika vas je imala priliku gledati u novoj ulozi u seriji Nove TV, “Čista ljubav”? Je li vam ovo prva glumačka uloga?
Da i ne. Ovo mi je prva prava glumačka uloga. Prošetao sam se kroz seriju “Tko te šiša” i davno sam u Sarajevu za novogodišnji program snimio kratki skeč. No, mogu reći da sam glumio u svojim spotovima. Gluma i glazba zapravo su vrlo slične jer se u oba zanimanja daješ publici i pričaš im svoju priču, što je uostalom i najbitnije. U glazbi trebaš vjerovati u to što pjevaš, dok u glumi u ono što glumiš. S druge strane, ima mnogo razlika.

Kako je došlo do suradnje?
Od samog početka emitiranja serije “Čista ljubav”, cijela moja obitelj i ja potpuno smo se “navukli” na nju. Brzo se rodila ideja u glavi da bih se baš volio okušati i u tome s obzirom na to da iza sebe imam četrdesetak snimljenih spotova. Podrška mojih klinaca za to je bila neizmjerna i zapravo su oni ti koji su me nagovorili na ovo. Vrlo sam znatiželjan po prirodi i svašta sam u životu probao, ali nikada nisam glumio u sapunici pa sam i to odlučio staviti na popis stvari koje sam okusio. Ako ništa, da jednog dana unucima mogu pričati da sam i glumio.

Kako je prošao casting? Jeste li imali tremu?
Bilo me strah hoću li to moći i naravno da sam bio poprilično nesiguran u svoje glumačke sposobnosti pa sam ekipu čvrsto zamolio da budu iskreni prema meni i da mi, ako to ne bude dobro, tako i kažu pa da sve zaboravimo i da se ne sramotim bez veze. Međutim, svi su rekli da sam opušten pred kamerama i reakcije su bile više nego pozitivne. Treme nije bilo jer mi kamere i reflektori nisu strani.

Utjelovili ste veterinara i zavodnika Lovru Pavića, oca dječaka Pavića. Koliko vam je lik Lovre nalik?
U principu moj je zadatak bio da pokušam glumiti sebe, da se ne ufuravam previše u ulogu. Ali eto, u seriji nisam glazbenik, nego veterinar i nemam sina Mikulu, nego malog Pavića.

U seriji smo vas gledali na spoju s Brankom koju glumi Olga Pakalović. Poznajete li se otprije ili ste se upoznali tek na setu?
Olgu nisam poznavao otprije tako da smo se tek upoznali. Uvijek tvrdim da ljudi koji su iskompleksirani, zapravo nisu u životu napravili ono što su željeli, a oni koji su nešto napravili i dokazali se sami sebi – oni su normalni, jednostavni i ugodni ljudi. Takva je i Olga, ona zna da svoj posao radi fantastično i da je profesionalac.

Kako vas je ostatak glumačke ekipe prihvatio?
I ovim putem moram zahvaliti cijeloj ekipi na setu. Bilo mi je jednostavno fascinantno koliko su me cijela ekipa i glumci dobro prihvatili. Toliko su bili susretljivi, toliko su bili puni dobronamjernih i izvanrednih savjeta, prihvatili su me kao da sam dio njih. Razgovarao sam sa svim glumcima i oni zaista funkcioniraju kao prava obitelj, što i ne začuđuje jer već mjesecima cijele dane snimaju zajedno. Osjećao sam se i više nego dobrodošao.

Kako ste se osjećali kad ste se vidjeli na malom ekranu u ulozi glumca?
Svi smo jedva čekali tu epizodu, a ja čak nisam otišao na trening koji inače ne propuštam ni za što na svijetu. Dok se nisam vidio na televiziji, nisam imao pojma kako je sve ispalo. Zadovoljan sam kako je to sve izgledalo, mislim da sam se uklopio u cijelu priču i smatram da nije izgledalo kao da sam pao s Marsa.

Pratite li i ostale sapunice?
Ne, uopće. Seriju moraš pratiti pa postaneš ovisnik i to ti promijeni život. Postane ti važnije ostati doma i pogledati novu epizodu nego ići van. Iako ih ne pratim, prva serija koja me oduševila jest “Pravi detektiv”. Na “Čistu ljubav” sam se zakvačio jer je napravljena vrlo zanimljivo i glumci su vrlo uvjerljivi, što je svakako bitno za kvalitetu serije.

Biste li jednog dana voljeli glumiti u filmu ili se opet okušati u seriji?
Razmišljao sam o tome, no toliko sam lud za svojim glazbeničkim pozivom da nakon svih ovih godina i dalje uživam u stvaranju pjesama, u sviranju i druženju s glazbenicima. Ne bih volio mijenjati svoj posao ni pod koju cijenu, ali ako se opet ukaže neka prilika, koja mi ne bi oduzela mnogo vremena i koja bi mi ostavila dovoljno prostora za glazbu – zašto ne?

Prošle ste godine obilježili 25 godina karijere. Uživate li u glazbi istim žarom kao i na početku karijere?
Parafrazirat ću svog velikog kolegu, umjetnika i idola Olivera Dragojevića. Jednom prilikom, kad sam bio u Veloj Luci, svirao sam na skalinama gitaru u šest ujutro, a Oliver mi je, vraćajući se umoran s neke svirke, rekao: ”Di si mali, daj mi tu gitaru da odsviram nešto!” Pitao sam ga kako može i nakon višesatnog nastupa svirati. Nikada neću zaboraviti njegov odgovor. Rekao mi je: ”Kada to pitanje postaviš sam sebi, prestani se baviti glazbom. Ako to ne voliš i ne uživaš u tome, onda nemoj to raditi.” Držim se toga i danas, i jednako kao i prvog dana uživam u stvaranju novih pjesama i iščekivanju kako će publika reagirati na to. Prije svakog koncerta osjećam pozitivnu tremu i razmišljam hoće li sve ispasti kako treba. Sto posto sam u tome.

Što radite u slobodno vrijeme?
Već gotovo deset godina treniram džiju-džicu, a sve je počelo kad su me dečki, prijatelji s kojima vozim Harley-Davidson, nagovorili da dođem na jedan trening. Svi su tada bili u treningu osim mene. Otišao sam probati i svidjelo mi se. Iako, moram priznati da sam bio jako uplašen na početku. Čak sam bio i na jednom natjecanju na kojem su mi se usta potpuno osušila od treme, no preživio sam. Danas mislim da sam ovisan o tom treningu i to mi je najbolji ispušni ventil.

U javnosti ostavljate dojam mirne i uvijek raspoložene osoba. Što vas može naljutiti?
Najviše me može naljutiti ljudska glupost, koju ne opraštam. I jedna bizarna stvar, naljutiti me mogu i krivo postavljeni šahtovi jer to zna biti vrlo osjetljivo kad se voziš na motoru.

Otac ste Zare i Mikule. Jesu li i oni naslijedili ljubav prema glazbi?
Veselim se što bi Mikula želio biti rock-gitarist. On sluša samo Red Hot Chili Peppers i Bruce Springsteena pa doma ne ispušta gitaru iz ruku, a Zara je ipak nježnija. Ona svira klavir.

Komentara 8

GE
Germanicus
19:59 26.02.2018.

Ljigavi djabalebaros!

Avatar mrTrobec
mrTrobec
20:04 26.02.2018.

Kolike laude jednom ispodprosječnom mediokritetu.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:48 26.02.2018.

kaj je ovo???džiju-džicu?????hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije