Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anti-gay propaganda

Rusija želi bojkotirati Irsku na Eurosongu zbog gay spota

Foto: screenshot/youtube
16.03.2018.
u 09:17

Iako ne postoje nikakva pravila oko zabrane promo videa, ako Rusija ipak odluči ne emitirati Irski video i zabraniti pjesmu, snositi će velike posljedice koje uključuju i diskvalifikaciju s Eurovizije, novčanu kaznu te zabranu pristupanja natjecanju iduće tri godine.

Rusija je zaprijetila da će zabraniti Irski spot za Euroviziju zato što su u njemu dva mladića koja se drže za ruke, a takva "gay propaganda" se strogo protivi Ruskim zakonima.

Ryan O’Shaughnessy je Irski predstavnik na Eurosongu čiji spot za Eurosong prikazuje gay par kako šeće ulicama Dublina i pleše držeći se za ruke.

Ryan je, kada je čuo vijest da Rusija želi zabraniti njegovu pjesmu koju je između ostalog i on pisao, na Twitteru "izazvao" Rusiju da samo proba zabraniti njegovu pjesmu.

Kasnije je kako bi se našalio, na Twitteru podijelio uređenu sliku njega i ruskog predsjednika Vladimira Putina, kako se rukuju i uz to napisao "from Russia with love" (Iz Rusije s ljubavlju).

Iako ne postoje nikakva pravila oko zabrane promo videa, ako Rusija ipak odluči ne emitirati Irski video i zabraniti pjesmu, snositi će velike posljedice koje uključuju i diskvalifikaciju s Eurovizije, novčanu kaznu te zabranu pristupanja natjecanju iduće tri godine.

Ryan će predstavljajući Rusiju nastupati u prvoj emisiji polufinala, a Rusija sa svojom pjesmom u drugoj emisiji polufinala. Ako se Irska ne plasira u finale, Rusija neće imati problema dalje sa spotom te će se bezbolno "riješiti" neželjene pjesme. No ako dođe do toga da Irska prođe u finali te Rusija odbije emitirati pjesmu, to će iskriviti i podijeliti ruske glasače.

Ovo nije prvi put da Rusija radi probleme na Euroviziji. Nakon što je Austrija objavila da će 2014. godine njihovu pjesmu izvoditi drag queen Conchita Wurst, ruski političar Vitaly Milonov je predložio da Rusija bojkotira natjecanje.

Ključne riječi

Komentara 6

DA
DarthVader
10:48 16.03.2018.

Rusi su u pravu iako ih nevolim.

BM
branko.mihalic1
12:52 16.03.2018.

Opet ono što je nakaradno se reklamira i to namjerno se nameće većini kao da je to normalno uzas

KO
Konstantinos
13:13 16.03.2018.

Ma dajte kako jedan spot može ugroziti takvu “velesilu” kao Rusiju, nije da se boji vlastite sjene? Ma hajte Rusi se ne boje tih stvari “čvrst” je to narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije