Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mura, mura

Rundek i Andreja predstavili spot koji traje 9 minuta

Rundek, Andreja & Ekipa
Foto: Anastazija Vržina
1/3
11.01.2019.
u 16:38

Ovu fenomenalnu kompoziciju u trajanju od 9 minuta, prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića u kojem se melodija, pjesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom povezao je rad na albumu „MURA MURA“ koji će pod okriljem Menarta biti objavljen početkom veljače na vinilu i CD-u.Nakon prvog singla „Dolinom se šetala“ kojim su predstavili svoj rad, pjesmu „Mura Mura“ odabrali su za drugi najavni singl za istoimeni album.

Ovu fenomenalnu kompoziciju u trajanju od 9 minuta, prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića u kojem se melodija, pjesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

- Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od 9 minuta, dat će im dovoljno vremena i dubine za to - kažu iz benda.

Rundek i Ekipa su već uigran tim. Sreli su Andreju i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i riječi. Nije bilo nikakvog kalkuliranja. Svi su doprinijeli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način.

„Uživajte u onom što vidite i čujete. Mi smo ponosni na ovaj uradak.“- poručuju Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije