Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove okolnosti

RTL-ova voditeljica: Propala mi je i luda proslava 40-tog rođendana, ali zdravlje mojih je na prvom mjestu

Foto: Instagram
1/4
21.03.2020.
u 08:00

Ana Brdarić Boljat trenutno mijenja Zorana Šprajca u RTL Direktu, a nama je ispričala kako joj radni dani izgledaju u ovo doba u kojem je proglašena pandemija koronavirusa.

Ana Brdarić Boljat jedno je od omiljenih lica informativnog programa RTL-a kojoj gledatelji vjeruju i koja se tijekom cijele svoje karijere, a na RTL-u je od samih početaka, trudi pridržavati svih profesionalnih načela. Na ubrzani ritam u informativnoj redakciji ova diplomirana novinarka već je navikla, ali situacija s koronavirusom pojačala je taj ritam, a i njezin obujam posla je porastao zbog čega se nimalo ne žali. Tako je rado zamijenila svog kolegu Zorana Šprajca u RTL Direktu. Naime, Šprajc se trebao vratiti na posao prošli tjedna, ali s obzirom da zbog svojih zdravstvenih problema pripada u kritičnu skupinu u ovoj pandemiji koronavirusom, voditelj će produžiti svoje bolovanje. Uz obveze u RTL Vijestima i RTL-u Danas, Anu gledamo i u RTL Direktu i zamolili smo ju da nam kaže kako joj izgledaju radni dani u ovom periodu kada uz obveze u informativnom programu mijenja i Zorana Šprajca.

- U pravilu ono što se događa u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj potpuno je nepoznata situacija svima, pa tako i nama novinarima. U trenutku kada je više nego ikada moguće manipulirati činjenicama koje kolaju svim platformama moramo biti odgovorniji nego ikada. Kako bi izvijestili o ovoj izuzetno važnoj i osjetljivoj temi, stalno smo na izvoru informacija, a pri tome se RTL vodi isključivo provjerenim izvorima. Stoga se mobiteli pune i nekoliko puta na dan, a vrlo često preskaču se i obroci jer se podaci mijenjaju iz sata u sat. Vodeći se obvezom da gledateljima budemo servis za sve informacije koje su im potrebne uveli smo poseban režim rada. Dva tima izmjenjivat će se u određenom tjednom ritmu. Između ostalog uz Mojmiru Pastorčić moja je zadaća u RTL Direktu u svom timu zaključiti informativni dan. Nikada nismo intenzivnije radili - ali i nikada s više žara. Dobra je stvar što komunikacija nije jednostrana - već gledatelji svojim sugestijama na društvenim mrežama otvaraju neka nova pitanja, a mi za njih tražimo odgovore. Simbioza publike i nas voditelja nikada nije bila jača – s puno žara govori nam Ana. Neizbježno je i pitanje gleda li Šprajc sve i kako komentira njenu voditeljsku ulogu u Direktu i ima li kritika, a uz osmijeh Ana nam veli:

1/5

- On u svom stilu zna uvijek malo zapapriti, ali ne bježi od pohvala. Nije sumnjao da mi to nećemo moći dobro odraditi bez njega, ali poznavajući njega najrađe bi bio u redakciji.  Sve tri informativne emisije u kojima Brdarić Boljat trenutno radi imaju svoj dinamiku i svaka je drugačiji izazov za Anu, a kako te pripreme za svaku od ovih emisija izgledaju i što je izazovnije raditi, Ana nam objašnjava:

- Uff, kako da odgovorim, a da mogu doći u redakciju (hahaha). To su dvije potpuno drugačije emisije, mom temperamentu i brzom jeziku odgovara "direktovski stil", ali glavna dnevna informativna emisija RTL Danas dopušta mi da se novinarski razmašem i uz kolegu Tomislava Jelinčića guram razne TV forme kako bi sat i pol emisije vizualno i tematski gledateljima bio izazov za gledanje. Tim urednika također ima veliku odgovornost i sjajno daje presjek svega što se dogodilo tog dana u cijeloj Hrvatskoj. Što pokazuju i izvrsne gledanosti. S druge strane tim Direkta je manji, ali glasniji i divim im se kako uspiju u jednom danu pogoditi priče koje još nismo naglasili tijekom dana. Nema lakšeg, a u ovom trenutku izazov je raditi i jednu i drugu emisiju.

Situacija oko koronavirusa promijenila je životnu dinamiku cijele zemlje, pa su se tako i Ana i njezina obitelj prilagodili novim pravilima, a zbog ove izvanredne situacije i Anino radno vrijeme se dosta mijenja. Ima li uopće vremena za odmor zadnjih dana i kako se njezin suprug i njihovo dvoje djece nose s njezinim obvezama kojih je više nego prije?

- Krpamo se, kao i svi građani. Nikom nije jednostavno promijeniti životne navike pa ni meni. Baka servis radi punom parom, a budući da ne izlazimo nepotrebno stan blista :) . Kad sam rekla u Direktu: „nisi luzer ako ostaneš doma“, uvjeravala sam i sama sebe. Ne tajim - i meni je bilo to teško prihvatiti, propala mi je i luda proslava 40-tog rođendana, ali zdravlje mojih mi je na prvom mjestu. Nadam se da ćemo iz ove krize izaći snažniji i da ćemo više ulagati u javno zdravstvo koje je sada imunološki sustav nacije.
U jednoj od emisija RTL Direkta Ana je poručila gledateljima da se ponašaju odgovorno i pridržavaju se uputa stručnjaka jer to je jedino ispravno i odgovorno ponašanje u ovoj situaciji.

VIDEO: Poznate Hrvatice apeliraju: 'Budimo svjesni situacije i budimo odgovorni"

 

Komentara 3

Avatar Eddie
Eddie
10:13 21.03.2020.

Svakako zastave na pola koplja, jer ti je propala "luda" proslava rođendana

BE
berija
08:46 21.03.2020.

Propala joj je luda proslava??? Koja uobražena, samodopadna glupača. Propadaju ljudima važnije stvari, životi, posao... Neka skokne u Austriju na skijanje i vrati se na posao. Hvala Bogu da ova ne radi u zdravstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije