Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROSONG

Roko Blažević: 'S krilima se osjećam da mogu napraviti baš sve'

14.05.2019.
u 07:00

Svojim krilima želim probuditi dječju nevinost u svima nama kako bismo svi zajedno poletjeli u jedan novi, bolji svijet. Osjećaj je jako dobar, uzbuđen sam prije nastupa u četvrtak – rekao je Roko

Sve je spremno za prvu polufinalnu večer 64. izdanja Eurosonga, najveće glazbene manifestacije Starog kontinenta. Uz izravan prijenos na HRT-u od 21 sat večeras će nastupiti predstavnici 17 zemalja, a od zemalja u regiji za finale u kojem ima mjesta za njih deset borit će se Mađarska, Crna Gora, Srbija i Slovenija.

Nakon dvije odrađene probe već se znaju i neki od favorita. Jedna od onih koja će nastupiti u večerašnjem polufinalu srpska je predstavnica Nevena Božović koja već ima dva nastupa na Eurosongu.

Prije 12 godina debitirala je na dječjem Eurosongu s pjesmom “Piši mi” i završila na trećem mjestu, a 2013. predstavljala svoju zemlju na Eurosongu kao članica grupe Moje 3.

– Sve je lakše kada krene nastup uživo. Do tada ima malo treme – kazala je za portal Eurosong.hr Nevena Božović, predstavnica Srbije koja će večeras biti jedna od rijetkih natjecatelja koja neće pjevati na engleskom, nego materinskom jeziku. Nevena je pobijedila na Beoviziji, srpskom izboru za Eurosong, a kazala je kako je na to natjecanje došla prvenstveno kako bi promovirala pjesmu. Kladionice joj predviđaju da bi mogla ući među deset finalista, dok za pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga predviđaju Nizozemca Duncana Laurencea. Kad bi Duncan pobijedio, to bi bila peta pobjeda za njegovu zemlju, no prva još od 1975. godine.

Jedan od velikih favorita je i Šveđanin John Lundvik koji, kako vrijeme prolazi, dobiva sve više na popularnosti.

Kladionice su nasmiješene i našem predstavniku Roku Blaževiću koji je u nedjelju prošetao narančastim tepihom uz predstavnike 41 zemlje koja sudjeluje na ovogodišnjem Eurosongu. Roko i njegovi plesači Endi i Diego obukli su bijela odijela, a svi su na leđima imali narančasta anđeoska krila, po kojima ih već svi dobro prepoznaju.

– Krila su uvijek sa mnom, s njima se osjećam kao da mogu napraviti baš sve. Uz to, uz mene su i moja dva anđela čuvara, a svi mi zajedno smo “The Dream Team”. Svojim krilima želim probuditi dječju nevinost u svima nama kako bismo svi zajedno poletjeli u jedan novi, bolji svijet. Osjećaj je jako dobar, uzbuđen sam prije nastupa u četvrtak – rekao je Roko i otkrio kako čuva glas s obzirom na to da u pjesmi “The Dream” ima puno visokih tonova.

– Dosta vježbam s Jacquesom Houdekom. Naučio me nekim trikovima i sad je sve odlično – kazao je Roko. 

Pogledajte video: Najveći rekordi i skandali Eurosonga

 

Komentara 4

MO
moškov
08:55 14.05.2019.

roko masi puno sa krilima mislit ce ljudi da si cudnovata ptica pa ces pobijediti i ne moras pjevati nego guci ka golub...

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:45 14.05.2019.

Moj favorit je Švicarska. Vesela, plesna i u trendu, mladi, raspjevani i rasplesani. Pa ćemo večeras vidjeti.

PR
predator57
07:29 14.05.2019.

Aha, doletjeti kući, redbull daje ti krila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije