Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJKOTIRA IZRAEL

Njemačke radijske postaje zbog antisemitizma neće prenositi koncerte Rogera Watersa

Roger Waters
Foto: Pixsell
1/5
28.11.2017.
u 14:30

Waters, koji je s bendom Pink Floyd surađivao između 1965. i 1985., već dulje vrijeme poziva publiku na svojim koncertima da bojkotira Izrael. Nerijetko zrakom zalepršaju baloni u obliku svinja s utisnutom Davidovom zvijezdom.

Njemačke javne radio postaje Antenne Brandenburg i radio Berlin 88,8 izvijestili su da ne kane prenositi koncerte uživo koje će 1. i 2. lipnja uživo u Berlinu održati nekadašnji frontman Pink Floyda, Roger Waters, optuživši ga za antisemitizam zbog njegovih otvorenih poziva na bojkot Izraela.

"Važno je da radio RBB jasno iskaže svoje stajalište i uputi jasnu poruku židovskoj zajednici u Berlinu i u Brandenburgu", rekla je članica uprave radija Patricia Schlesinger.

Slične su odluke u posljednjih nekoliko dana donijeli i ostale radio-postaje poput Westdeutsche Rundfunka i Norddeutsche Rundfunka.

Waters, koji je s bendom Pink Floyd surađivao između 1965. i 1985., već dulje vrijeme poziva publiku na svojim koncertima da bojkotira Izrael. Nerijetko zrakom zalepršaju baloni u obliku svinja s utisnutom Davidovom zvijezdom.

Svrha njegova angažmana protiv Izraela je nastojanje da stanovnici te zemlje promijene politiku prema palestinskom stanovništvu, objasnio je.

Osim slave koju je stekao svirajući bas gitaru u Floydima, Waters je međunarodnu pozornost privukao 1990. kad je u Berlinu između Potsdamer Platza i Brandenburških vrata uživo izvodio pjesme s albuma "The Wall".

Komentara 3

Avatar Oneill
Oneill
15:46 28.11.2017.

Stalno igraju sa brojevima poginulih ili uvodnim u drugom svjetskom ratu a nisu ni počeli brojati koliko su oni dosad ubili ljudi.

GV
golub Vaso
14:57 28.11.2017.

a drzavni terorizam Izraela je ok?!?

U1
ursus_1212
22:45 28.11.2017.

On nije antisemit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije