Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suosnivač floyda

Roger Waters i njegov 'The Wall' na ljeto dolaze na Poljud

roger
Pixsell
09.11.2012.
u 18:38

Za velike "open air" stadionske koncerte, Roger Waters redizajnirao je The Wall izvedbu, pa je remek-djelo podignuo na viši nivo kako bi postigao ultimativni stadionski događaj

Roger Waters, suosnivač i glavni autor fenomenalnih Pink Floyda, najavio je povratak povijesne produkcije “The Wall” u Europu u sklopu koje će 23. srpnja nastupiti u Splitu.

Turneja 2013. sadržavat će 18 stadionskih koncerata, uključujući kultne prostore kao što su rimski Olimpijski stadion, berlinski Olimpijski stadion i Telenor Arena u Oslu, a pred hrvatskom publikom nastupit će na splitskom Poljudu.

Redizajn showa

“The Wall” je do sada uživo izveden 192 puta diljem svijeta, pred više od 3,3 milijuna fanova, što turneju čini jednom od najuspješnijih u povijesti rocka, a zagrebačka publika u Areni ugostila je Rogera Watersa u travnju prošle godine.

Za velike koncerte na otvorenom Roger Waters prilagodio je izvedbu albuma The Wall kako bi tim remek-djelom rocka postigao vrhunski stadionski ugođaj. Cilj mu je da ga publika još bolje doživi gdje god sjedila ili stajala na stadionu.

Uzbudljivije od arene

– Drago mi je što ću još jednom izvoditi The Wall u Europi. Bit će to svima nama jako zabavno. Preradio sam show za izvedbu na velikim stadionima. Zaista je dobro. Još je više pokreta, aktivnije je, privlačnije, dramatičnije i uzbudljivije od nastupa u dvoranama - priznao je Waters.

Kaže kako je morao razmisliti o cijeloj priči sa stadionima jer je htio napraviti nešto o čemu je oduvijek sanjao, ali nikada nije to mogao ostvariti.

– Takav veliki stadionski show nije mogao biti realiziran prije 40 godina. Nismo mogli ispuniti prostor tako da bude emocionalno, glazbeno i scenski sve zadovoljavajuće. Tehnologija se promijenila. Sada to možemo – siguran je Waters.

Fan klub pretprodaja počinje sutra u osam sati, dok redovna prodaja počinje 16. studenoga u 10 sati. Ulaznice su podijeljene u nekoliko kategorija – VIP lože stoje 600 kuna, sjedenje 1 stoji 400 kuna, fan pit 380 kuna, sjedenje 2 košta 330 kuna, travnjak 280, a sjedenju 3 cijena je 230 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije