Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILMSKI PROGRAMI

Rođendanska selekcija Queeru osvjetlala obraz

leonera
v.l.
17.09.2009.
u 19:30

Od retrospektive subverzivnog Kanađanina, Queer se u svojim filmskim programima mogao pohvaliti tek povremenim bljeskovima globalno aktualnih naslova.

Prošlo je gotovo pet godina od kada je Queer Zagreb počastio publiku gostovanjem tada vrlo aktualnog redatelja Brucea LaBrucea. Od retrospektive subverzivnog Kanađanina, Queer se u svojim filmskim programima mogao pohvaliti tek povremenim bljeskovima globalno aktualnih naslova.

Uglavnom se ipak radilo o djelima povijesno važnim za zajednicu ili osrednjim novijim filmovima. Proslava petog rođendana potpuno je druga priča, a nadamo se i smjernica ekipi iz udruge Domino za buduće filmske selekcije.

Pet jakih naslova, mahom recentnih produkcija i zapaženih na važnim festivalima, idućih će vikenda biti prikazano u zagrebačkom Movieplexu i kinu Europa. Projekcije počinju danas hvaljenom "Lavljom jazbinom" o Argentinki koja pokušava odgojiti dijete u ženskom zatvoru, a iz programa posebno izdvajamo šarmantnog "Seoskog učitelja" Bohdana Sláme i intrigantnu "Strellu".

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:36 17.09.2009.

Tko je pametniji, Hrvati ili Slovenci??? Riješite ovaj test i saznajte --------> http://hr.test-iq.com/#111706

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije