Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Robert De Niro dugo vremena o svom ocu nije znao ovo

Foto: PA/Pixsell
1/6
01.10.2019.
u 12:40

Majka je glumcu tek poslije priznala da je njegov tata bio homoseksualac i zbog toga su se i rastali.

U knjizi "Robert De Niro, Sr.: Paintings, Drawings, and Writings: 1942-1993" koja izlazi sljedećeg mjeseca otkrivamo nepoznate detalje o ocu oskarovca Roberta De Nira.

Knjiga o životu De Nira starijeg bavi se njegovim umjetničkim postignućima, tema je i njegova borba da zaradi dovoljno novca, pišu i  o njegovim psihičkim problemima te o njegovoj homoseksualnosti.  Njegova seksualna orijentacija je bila razlog zbog kojeg se rastao od Robertove majke dok  je glumac još bio jako mali.

Knjiga se temelji na bilješkama koje je Roberts stariji pisao, a koje su pronađene nakon njegove smrti 1993. godine,  a ovaj slikar ih je pisao punih deset godina. De Niro je bio poznato ime u umjetničkim krugovima 40-ih i 50-ih godina, a neki isječci iz knjige već su  objavljeni u medijima.

De Niro je tako pisao kako osjeća krivnju zbog svoje homoseksualnosti i ako Bog ne želi da bude homoseksualac, spreman je pronaći ženu koju će voljeti. Opisivao je u bilješkama svoje najveće strahove i pisao o svojim emocijama i psihičkim problemima. Glumcu je teško čitati bilješke svog oca jer, kako kaže, s njim nikada nije razgovarao o njegovim strahovima, ali osvrnuo se na seksualnu orijentaciju svog oca.

"Nisam bio svjestan da mi je tata homoseksualac, mama mi je to tek mnogo kasnije priznala. Imao sam određeno mišljenje o tome, ali sam to razumio", kaže. Cijenio je umjetnički rad svog oca, ali nikada jedan drugome nisu to rekli naglas.

Ključne riječi

Komentara 1

GR
gragakarlovac
13:07 01.10.2019.

koliko ima takvih tipova...žene se ali potajno su homo, brak im je zavjes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije