Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest glumice

'Rekao mi je da mu sjednem u krilo i pokažem kako sam zamislila scenu seksa'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.08.2019.
u 13:38

Oskarom nagrađena glumica Geena Davis u novom dokumentarcu "This Changes Everything" govori o seksizmu u Hollywoodu.

U najnovijem dokumentarcu koji govori o seksizmu u filmskoj industriji "This Changes Everything", glumica i dobitnica Oskara Geena Davis ispričala je jedan od milijun primjera seksualnog uznemiravanja tijekom boravka u Hollywoodu. Geena je inače velika zagovaračica ravnopravnosti spolova kroz programe vlastitog instituta "Geena Davis Institute on Gender in Media", koji podržava spomenuti film.

Kada su je upitali može li se prisjetiti nekih neugodnih incidenata s redateljima iz ranijeg perioda svoje karijere, 63-godišnja glumica iz serije "GLOW" i filma "Thelma & Louise" odgovorila je potvrdno.

- Vjerojatno ima milijun primjera. Jedan je bio vrlo rano kad sam bila na audiciji za scenu gdje je moj lik morao sjesti u krilo muškarcu, a redatelj je rekao:"Pa odglumi scenu sa mnom" i natjerao me da mu sjednem u krilo - opisala je za USA Today.

- Nisam to htjela napraviti i bilo je jako neugodno. Nisam znala da mogu reći ne - objasnila je glumica koja je 1982. godine debitirala u filmu "Tootsie".

- Nadam se da u ovo doba #MeToo i Time's Up žene neže morati prolaziti kroz to - izjavila je.

Na samom početku #MeToo pokreta 2017. godine, Davis je ispričala kako je trebala otići na audiciju za jedan film te kako ju je glumac, koji je i producirao film, pozvao na večeru, umjesto audicije. Obratila se svom agentu tada i pitala je li to audicija ili želi večerati s njom.

- Agent me poslije nazvao i rekao da to nije samo večera u pittanju, ali je večeranje i nije spoj - objasnio joj je napola. Geena je odbila otići na večeru, tražeći pravu audiciju, ali, kako tvrdi, nikada nije dobila poziv jer glumica koja je dobila ulogu, je ona s kojom je glumac na kraju prohodao.

Ključne riječi

Komentara 9

AF
AfganistanskiHrvat
14:10 10.08.2019.

Ma hajde, jadnice. A za glavnu ulogu u filmu ne samo da biste dale redatelju nego cijeloj postavi.

HO
horton
15:04 10.08.2019.

S jedne strane to je vjerojatno bio neki starkelja željan mladog mesa, ali s druge strane, ako misli takve uloge imati u filmovima, zašto ih je problem odglumiti s redateljem?

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
14:06 10.08.2019.

Ma da sve ste sad, naknadno žrtve. Što si tražila u Hollywoodu ako ti je simuliranje seksa seksizam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije