Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivi podaci

Regionalne cajke ipak ne dominiraju eterom. Evo što najviše slušaju Hrvati!

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
10.11.2018.
u 10:56

Najpopularniji su Narodni, Antena i Otvoreni, dok je EXTRA FM, čiji bazu programa čine narodnjaci, ipak je tek na četvrtom mjestu.

Hrvatska ima više radiopostaja od Njemačke – čak 155. Od toga su HRT-ova tri nacionalna programa i osam lokalnih radiopostaja, a 139 ih je komercijalnih. Broj postaja ograničen je brojem slobodnih koncesija, a one pak ovise o broju slobodnih frekvencija koji nije beskonačan.

Pokušali smo doznati što Hrvati najčešće slušaju, no Agencija za elektroničke medije više ne prati slušanost radija. Neslužbeno su nam rekli da je upravo zato što svaki radio za sebe tvrdi da je najslušaniji „teško napraviti popis“. U svibnju se počeo emitirati i Extra FM s narodnjacima. Iako većina građana tvrdi da ne sluša takvu vrstu glazbe, činjenica je da su narodnjački klubovi vikendima prepuni, da se iz automobila u centru grada ori „Napravi mi sina pod svjetlima casina“. Kad su počeli s programom, čak im je pala i online stranica zbog preopterećenosti servera i velikog prometa.

Frekvencija za Extra FM već se traži i u Karlovcu, Rijeci i Varaždinu, a radio se sluša i u Frankfurtu i Sloveniji. Prema poretku, radijske postaje koje slušaju slušatelji svih dobi u cijeloj Hrvatskoj su Narodni, Otvoreni i Antena. Ako gledamo po starosnoj populaciji, onima koji imaju od 18 do 49 godina prvi je Otvoreni, zatim Narodni, Antena te Radio Dalmacija.

Svima koji slušaju radio u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji na prvom je mjestu Narodni radio, slijedi ga Antena te Otvoreni, a kad ih se razvrstava po dobi, situacija je nešto drukčija – slušatelji koji imaju od 18 do 49 godina najviše slušaju Otvoreni, Narodni, Antenu pa Enter.

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji mlađa populacija (15-29) sluša Otvoreni, Narodni, Antenu, Extru i Enter, a kada se gleda isključivo Zagreb, poredak je Otvoreni, Narodni, Antena, Enter i Extra FM.

Zanimljivo je da se neke regionalne i lokalne postaje poput Radija Dalmacije bore rame uz rame s onima koje imaju nacionalnu koncesiju čime je njihov uspjeh još važniji.

Pogledajte i koje su turske serije bile najgledanije.

Komentara 19

SU
superkocka
12:00 10.11.2018.

Plačena reklama. Ja uopće ne slušam ni jedan od ovih formatiranih radija,gdje ti se obraćaju sa TI...i gdje se obraćaju samo muškom rodu To su sve radio postaje bez duše i topline,sa fonotekom od 100 pjesama

Avatar abraham73
abraham73
13:21 10.11.2018.

Dule Rajkovic i Milance Radosavljevic kad ne slusam gusle.

PE
Petar1234
11:36 10.11.2018.

Cajke tretiram više-manje kao i većina u Frankfurtu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije