Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretnica

Znanstvenici: Ova glumica ima geometrijski savršeno lice. Slažete li se?

Foto: PA/Pixsell
1/8
02.11.2017.
u 10:17

Znanstvenici u Philadelphiji odredili su savršene proporcija lica, a glumica koja ima baš te proporcije jest Reese Witherspoon.

Znanstvenici s medicinskog fakulteta Sveučilišta Temple u Philadelphiji određivanjem geometrijskih pravilnosti pronašli su savršeno žensko lice.

Prema njima, ako se širina jagodičnih kostiju podudara sa širinom obrva dobit ćemo savršene dimenzije lica. U ovom izračunu važna je i udaljenost između očiju te dužina nosa. Tako bi prosječna udaljenost između zjenica trebala biti 59,2 milimetara, a da biste pripadali grupi savršenstva, vertikalna udaljenost očiju i jagodica mora biti 13,2 milimetra. 

Hollywoodska glumica, čije je lice upravo takvih proporcija, jest Reese Witherspoon. To je srcoliki oblik lica koji se uklapa u izračun znanstvenika Sveučilišta Temple, a gotovo jednako savršeno lice kao Reese ima i Scarlett Johansson.

1/19

Komentara 18

LU
lunar777
10:47 02.11.2017.

Ovo je jedan od onih priglupih članaka koje novinarčići pronađu surfajući na internetu pa ih daju nekome da ih prevede i onda ih nalijepe na portal i eto ti radnog dana jednog novinara večernjeg lista...

DU
Deleted user
10:57 02.11.2017.

Svaki put u zet prijevozu vidim ljepse zenske od tih frikova

DU
Deleted user
11:22 02.11.2017.

Matematički bi RH trebala biti savršena zemlja ,a kad pogledaš u stvarnom životu....., izgleda da matematičari moraju još dosta učiti da otkriju nove formule, ova im nije dobra. Trebalo je dosta vremena dok se otkrije formula c2=a2+b2, do tada su hipotenuzu trokuta samo savršeno znali izmjeriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije