Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljska tajna

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način

Foto: Profimedia
1/6
17.05.2020.
u 14:47

Naime, glumica Emily Blunt recept je podijelila s kuharicom za vrijeme jednog gostovanja u njezinoj emisiji još 2018. , a kuharicu je jelo toliko oduševilo da je odlučila uvrstiti ga u svoju novu kuharicu Modern Comfort Food.

Obiteljski recept za pečeni krumpir koji je s pratiteljima podijelila kuharica Ina Garten potpuno je zaludio mnoge. Naime, nakon što je Ina objavila recept, srušila joj se službena internetska stranica. 

Naime, glumica Emily Blunt recept je podijelila s kuharicom za vrijeme jednog gostovanja u njezinoj emisiji još 2018. , a kuharicu je jelo toliko oduševilo da je odlučila uvrstiti ga u svoju novu kuharicu Modern Comfort Food.
Emily tvrdi da su za savršeno ispečene krumpire potrebna samo četiri sastojka Riječ je o krumpiru, biljnom ulju, soli i nasjeckanom peršinu. 

 

Kazala je kako pećnica treba prethodno biti zagrijana na 22 stupnjeva, a nakon što se krumpir skuhaju i procijede - potrebno ih je vratiti u lonac i dobro protresti. što glumica naziva 'vježbanjem'. Kaže da je to jer se takvom radnjom aktivira cijelo tijelom, s ciljem da se krumpiri lagano razmrve. Ako se nešto ipak nije uspjelo razmrviti, potrebno je usitniti pomoću gnječilice. 
Blunt preporučuje da se nakon toga krumpiri stave na stalak za pečenje, te ih se ostavlja da se na sobnoj temperaturi posuše 15 minuta kako bi se iz njih izvukla sva vlaga. Kaže da je zbog toga veća vjerojatnost da će kožica biti hrskava, 

Emily nakon toga predlaže da se izdvoji limeni pladanj na kojem se peku krumpiri, koji se prethodno treba dobro nauljiti i staviti u pećnicu dok ulje ne proključa. Krumpir se nakon toga stavi na pladanj, a bitno je da se svaki komadić natopi uljem. Potrebno ga je peći 45 minuta do jedan sat i povremeno okretati kako bi bio izvana hrskav, a iznutra kremast. Nakon što se izvadi iz pećnice, Emily predlaže da se krumpir ostavi kako bi se ohladio, a po želji ga treba začiniti s malo soli i nekoliko žličica peršina. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije