Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čolaković odahnuo

Reakcije poznatih na presudu: 'Bećarci su poput viceva', 'Kazna bi mu bila ženidba', 'Slavonci su džentlmeni"

Kićo Slabinac i Vera Svodoba
Foto: PIXSELL
11.11.2015.
u 18:06

Branimir Čolaković oslobođen je optužbi za vrijeđanje. Sud smatra da nije dokazano da se bećar izravno obratio policijskoj službenici kad je zapjevao "Aoj, mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag..."

– Ja bih ga kaznio tako da se mora njome oženiti. A budući da je dama već udana, jedino je rješenje bilo da ga se oslobodi. Tu nije bilo nikakvog osobnog vrijeđanja ni namjere, to je kao da netko ispriča priču. Osim toga, iza njega je još bilo cura u plavim bluzama. Ja sam još u socijalističkoj Jugoslaviji pjevao bećarac milicajcima pa nisam imao problema. Zato mi je ova tužba apsurdna."

Tim je riječima Kićo Slabinac komentirao presudu 24- godišnjem Branimiru Čolakoviću. 

– Meni je ta tužba bila smiješna. Bećarci su poput viceva. Imate i smiješnih i prostih viceva i zna se da se na njih nitko ne bi trebao ljutiti. Moj je suprug zapisao dvije do tri tisuće tih bećaraca, a i sama sam ih puno otpjevala. Bilo mi je žao kad sam čula da se netko zbog toga uvrijedio, a pogotovo da se zbog toga digla tužba. Mora da je ta gospođa policajka bila loše volje pa je zato digla tužbu – smatra Vera Svoboda. 

– Iskreno, mislim da su novinari napravili priču o nečem što nije toliko bitno u našoj zemlji. Najbolje bi bilo da bećari, kad pjevaju, iz sebe puštaju bijeli dim poput aviona pa da se vidi kome je bećarac upućen. Mi Slavonci smo džentlmeni i, ako se policajka našla uvrijeđenom, Branimir joj se trebao ispričati. No mislim da do suđenja nije trebalo ni doći –  stav je Miroslava Škore. 

– To nije bilo suđenje bećarcu, nego Branimiru Čolakoviću. Dobri tekstovi bećarca aludiraju na sve moguće adrese i dovode do satirične situacije. Ovo je bila apsurdna situacija, a sve mi se čini kako je iza tužbe "muški rukopis". Sigurno je da je Branimir ovdje više povrijeđen jer se o njemu puno govorilo u medijima, a policajki do suđenja nije objavljeno ime. Branimir ima samo 24 godine i oko njega se stvarala nepotrebna fama, a život je tek pred njim – komentirao je Šima Jovanovac. 

>>Branimir Čolaković ipak neće u zatvor zbog spornog bećarca

>>Policajka: Branimir je sam pjevao, i to 'skini gaće pa mi se nag…', a ne 'priđi bliže'

Komentara 3

Avatar nisamgladan
nisamgladan
18:42 11.11.2015.

Oj što volim dobre tamburaše, stare pjesme i mlađane snaše. Koliko sam podero kaputa, praveć krevet snašama kraj puta.

Avatar kravata
kravata
20:01 11.11.2015.

Sto radi policajac ili policajka kad prislone nekoga na zid zbog osobne sigurnosti pregledaju dodiravanjem upravo mjsto genitalija da nema sakrivenog ubojitog oruzja. Ako ga prislone policajka i pregleda to je neugodnije od branimirovog becarca ili ?..

IV
Ivanveliki
21:59 11.11.2015.

Branimiru čestitam na oslobađajućoj presudi. Jedino oslobađajuća presuda je pravedna i jedina moguća u ovom "slučaju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije