Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILA JE DETALJE

Rasturila u Potjeri, a novac će uložiti u studiranje u Nizozemskoj: 'Ne planiram živjeti u Hrvatskoj'

Foto: Screenshot/Privatna arhiva
1/11
11.12.2020.
u 12:01

U razgovoru s mladom kvizašicom Hanom Vlahov iz Zadra koja je sinoć debitirala u Potjeri doznali smo što će napraviti s iznosom te što misli o izjavi urednika Igora Grkovića o tome da je potencijalna lovkinja.

Prije nego što su je gledatelji Potjere upoznali kao potencijalnu buduću lovkinju koja je u prvoj minuti osvojila 31.500 kuna, 18-godišnja Zadranka Hana Vlahov bila je obična maturantica s tek nešto iskustva na pub-kvizovima. Kao učenica završne godine zadarskog MIOC-a trenutačno se sprema za studij matematike na Sveučilištu u Groningenu u Nizozemskoj, a nama je otkrila vidi li sebe kao lovkinju i što će učiniti s osvojenim iznosom.

Foto: zvonimir ferina

– Stvarno sam polaskana. Nije mi ni na kraj pameti bilo da bi tako nešto mogli reći, ali iskreno ne mislim da je to objektivno s obzirom na to koliko sam sreće imala. Bila sam u prvoj minuti dobra i tu sam baš ponosna na sebe, ali isto tako i na ploči sam imala puno sreće – kaže skromno na početku razgovora smatrajući da je imala više sreće nego znanja. Ovo joj je bio prvi nastup, ali nisu joj strani ni pub-kvizovi. – Imam ekipu koja je sve uredno pratila – započinje o dojmovima okoline nakon debitiranja u Potjeri, gdje je nakon početnih 31.5 tisuća uzela višu ponudu i osvojila čak 100 tisuća kuna. – Svi su u razrednoj grupi sve uživo pratili i komentirali. Nisu mogli vjerovati – kaže nam Vlahov kojoj su zatim čestitali razrednica, pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika. Osvrnula se i na pogrešku voditelja Joška Lokasa, koji je krivo pročitao pitanje lovcu. Naime, pitanje je glasilo: "Koju je reprezentaciju Njemačka porazila u finalu Svjetskog prvenstva koje je poznato kao čudo u Bernu", a Joško je umjesto u Bernu pročitao u Berlinu.

Lovac Mladen Vukorepa razmišljao je nekoliko sekundi, a Lokas je na kraju ispravno pročitao pitanje. Međutim, to ga je dodatno dekoncentriralo pa je umjesto "Mađarska" odgovorio "Švicarska", a Hanina ekipa to je iskoristila. – Bilo je zbunjujuće. Osobno mislim da to nije fer, da su mu trebali dati da odgovara te dvije minute ispočetka jer postoje za to presedani. Ako dođe do takve pogreške, ide se ispočetka. Ne znam, ali režija je odlučila da će tako ostati i evo, donijelo nam je to na kraju pobjedu! – raspravlja mlada Zadranka koja je u tijeku priprema za studij matematike, ali ne u Hrvatskoj. – Odlučila sam se za studiranje u Nizozemskoj iako mi je odmalena u planu bila Velika Britanija, ali je to propalo zbog Brexita – tvrdi Hana koja od osnovne škole bilježi uspjehe na natjecanjima iz matematike. – Krenula sam natjecati se u petom razredu. Imala sam odličnu profesoricu koja je puno radila sa mnom. U sedmom sam išla na državno, a na županijskim natjecanjima uvijek sam pri vrhu. Potrudit ću se da ove godine prođem na državno – govori nam stidljivo.

Foto: zvonimir ferina

Naravno, zanimalo nas je što će učiniti s osvojenim iznosom i planira li se nakon studija vratiti u Hrvatsku. – Cijeli iznos osvojen na kvizu uložit ću u studiranje. Naravno, ako upadnem na studij, a nadam se da hoću – kaže optimistično debitantica omiljenog kviza na HRT-u, a nas je zanimalo planira li se nakon studiranja vratiti u Hrvatsku. – Svakako bih nastavila živjeti vani, nije mi plan živjeti u Hrvatskoj – kratko nam je odgovorila na kraju. Podsjetimo, urednik Potjere Igor Grković nakon nastupa mlade Hane ostao je impresioniran te nam je rekao kako ju je zabilježio i kao potencijalnu lovkinju. U završnoj potjeri pridružila su joj se još dva člana ekipe – Leo i Rozalio. Premda su imali samo 10 koraka prednosti, uspjeli su tri puta vratiti lovca i tako na kraju uzeti 135.000 kuna, a na pogrešku prilikom čitanja pitanja osvrnuo se i Grković. – Ne smatram da je Mladen oštećen. To vam je kao kada lopta u nogometu pogodi suca i promijeni smjer te da priliku protivničkoj ekipi. Činjenica je da je Mladen bio dekoncentriran, no imao je dovoljno vremena da stigne ekipu. Na kraju mu je nedostajao jedan korak – poručio je nakon emisije.


Komentara 207

NO
NoviCovjek
13:01 11.12.2020.

tko bi želio živjeti u zemlji u kojoj te politika krade a mediji demotiviraju i degradiraju. Meni je sramota da je veći nacionalizam u jednom SADu i Kanadi, a postoje 300 godina i nisu starosjedioci. Austrijski mediji se godinama trude da riječ Hrvat ništa ne znači.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
12:42 11.12.2020.

Nek cura plaća sebi pa živi gdje hoće. Za razliku od onih kojima mi platimo pa isto odu. Čestitam na hrabrodti za 100 000 kn. to je bilo svaka čast. No na ploči je vifljivo nagađala, a u završnoj jee potegao kapetan koji je dao većinu točnih odhovora. I ne, nije kapacitet za lovkinju. Znanje joj je usko.

VE
vecernjitip2
12:32 11.12.2020.

Večernji radi na promociji iseljavanja mladih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije