Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao ćiro i mlinka

Rajko Dujmić i Zrinko Tutić pokreću projekt "Muzika zabavna"

rajko dukmić
30.03.2012.
u 11:00

Glazbenici koji veće dugi niz godina vladaju hrvatskom estradom nastupat će po manjim dvoranama i sat i pol izvoditi svoje najveće hitove

Cijeli vrh hrvatske diskografije jučer je u prostorijama HDS-a podržao novi projekt Zrinka Tutića i Rajka Dujmića “Muzika zabavna”.

– Godinu dana Rajko me nagovara da se vratimo na pozornicu. I na Božić sam pristao. Dao sam mu na Božić – našalio se Tutić.

Tutico Blondes

– Bit će to turneja po kazalištima, domovima kulture i sličnim pristojnim mjestima. Rado ćemo nastupati po manjim dvoranama, želimo kontakt s publikom, s pozornice hoćemo vidjeti i one u zadnjim redovima – dodao je Rajko Dujmić.

S njima će na pozornici biti deset ljudi, a autorski će dvojac uz pratnju orkestra svirati svoje hitove. Bit će to pjesma na pjesmu, Rajko tri eurovizijske, Zrinko tri eurovizijske, Rajko “Košulja plava”, Zrinko “Sveta ljubav”. Hit na hit sat i pol vremena. Spremili su i tri dueta od kojih su jučer premijerno predstavili spot za “Zlatne godine”.

– Vi to ozbiljno? – upitao je Vlado Kalember aludirajući na zahtjevnost projekta i na, možda, njihove godine te izazvao smijeh prisutnih.

– Sa starijima od 50 više nećemo potpisivati ugovore – prihvatio je zafrkanciju Želimir Babogredec, direktor Croatia Recordsa.

Na upit zašto su projekt nazvali “Muzika zabavna”, Joža Cvitanović rekao je da bi im bolje stajalo “Blondies”, a Dujmić dodao da je još bolje “Tutico Blondes”.

– Kako vas je to Lupino slikao? Na plakatu izgledate kao Ćiro i Mlinka – dobacio je Nenad Ninčević iz prvog reda i dobio pljesak.

Osim Ninčevića koji je prijateljima na promociju stigao iz Splita i odmah se uputio natrag, doajenima naše zabavne glazbe došli su i Novi fosili, Vlado Kalember, Maja Blagdan, Hrvoje Hegedušić. Redom kažu kako bi na tu promociju došli i s drugog kraja svijeta.

Uništeni i pirati


Iako su do sada često surađivali na raznim pjesmama, uglednom autorskom dvojcu ovo je prvi put da će samo njih dvojica na pozornici biti u prvom planu. Želja im je podsjetiti ljude kako se nekad zabavljalo. Zato će njihovi nastupi počinjati u 20 sati i nakon sat i pol svirke, publici će ostati vremena da nakon koncerta odu i na piće.

– Baš kao u dobra stara vremena – nostalgično je rekao Dujmić.

Želje za njihovom svirkom sigurno ne manjka, a hoće li, s obzirom na krizu, biti novca i za ulaznicu...

– Ova država uništila je i pirate – slegnuo je ramenima Zrinko Tutić.

Komentara 1

BA
barbaizamerike
15:34 31.03.2012.

ljudi moji kriza je i bolje ista nego nista .mogu nastupati i na rodendanima zasto ne bolje i to nego prositi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije