Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt 'kralja etera'

Radio 101 odlazi u povijest, Vijeće za elektroničke medije koncesiju dalo drugoj tvrtki

Ukoliko ne podmiri troškove, Radio 101 prestaje s emitiranjem
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.07.2021.
u 14:53

"Kao najpovoljniji ponuditelj, na temelju provedenog postupka tajnog glasovanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o. Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području na razdoblje od 15 godina", stoji u priopćenju Vijeća.

Radio 101 izgubio je koncesiju i više ga definitivno nećemo slušati na frekvenciji 101 MHz. Odlučilo je tako Vijeće za elektroničke medije koje je na svojoj posljednjoj sjednici frekvenciju dodijelilo tvrtki Top Radio d.o.o.

"Vijeće za elektroničke medije na 30-21 sjednici, održanoj 28. srpnja 2021., donijelo je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja na  temelju Obavijesti o namjeri davanja koncesija broj 5/21 za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije (Z-ZG2); 101,0 MHz", stoji u priopćenju Vijeća.

"Kao najpovoljniji ponuditelj, na temelju provedenog postupka tajnog glasovanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o. Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području na razdoblje od 15 godina", stoji u priopćenju Vijeća.

U sudskom registru vlasnik Top Radija jest Ivan Jurić-Kačunić, koji je neko vrijeme bio i vlasnik postaja Antena i Extra FM. Uz njega su kao prokuristi navedeni poznati voditelj Ivan Vukušić te Zvonimir Škrobo, nekadašnji urednik Radio Cibone, a zatim i dugogodišnji glazbeni urednik na Anteni Zagreb.

Podsjetimo, zagrebački Radio 101 prestao je emitirati program na 101 MHz početkom lipnja jer nisu pravovremeno dobili novu radijsku koncesiju za područje Zagreba i Zagrebačke županije, a nastavak emitiranja najavili su preko internetskog streaminga.

Budući da je vlasnik "Stojedinice" Thomas Alexander Thimme zaštitio ime svoje radijske postaje, ubuduće ćemo na toj frekvenciji slušati radijsku postaju drugog imena. 

VIDEO: Vatrena buktinja na poznatom domaćem festivalu: 'Vjerujemo da je ovo djelo zlog i ljubomornog uma' 

Ključne riječi

Komentara 10

KR
Krud
15:08 28.07.2021.

Osamdesete a pogotovo devedesete su bile njihove godine. Bili su fantastični. Poslije su se počeli "razvodnjavati" i kraj im je bio neminovan. Rado ću ih se sječati.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:30 28.07.2021.

Ionako su pustali 30 jednih te istih pjesama dan i noc... Isto kao i Antena.... Uzas

Avatar Agramer000
Agramer000
16:54 28.07.2021.

bar nisu puštali narodnjake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije