Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde The Voicea

‘Publika uvijek prepozna kad je netko originalan’

21.03.2015., Zagreb - Live snimanje emisije The Voice u studiju HRT-a. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.01.2016.
u 21:22

Najstariji festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe održava se u petak u Hypo centru uz izravan prijenos na HTV-u 2 od 20 sati

Najbolja uvertira drugoj sezoni HRT-ova showa The Voice koja kreće ove subote bit će 63. izdanje Zagrebačkog festivala koje se u Hypo centru održava dan prije.

Na najstarijem festivalu zabavne glazbe u ovom dijelu Europe, naime, prvi će se put predstaviti glazbenici koji su svoj put prema profesionalnoj glazbi započeli upravo kao natjecatelji prve sezone showa u kojem smo tražili najljepši glas Hrvatske.

Uoči njihova nastupa u petak porazgovarali smo s Elenom Stellom, Anom Opačak, Kristinom Boban i Ivanom Ivom Županovićem, a otkrili su nam sve o tome koliko im je sudjelovanje u Voiceu pomoglo u karijeri, podijelili su pokoji koristan savjet novim natjecateljima, a rekli su nam i ponešto o pjesmama koje će u petak izvesti u Zagrebu.

Originalnost na cijeni

Zgodna Zadranka Elena Stella zagrebačkoj publici predstavit će se pjesmom “Ma, tko si ti” producenta Tihomira Preradovića koji je autor glazbe i aranžmana, a tekst je napisala sama.

– Nemam neka konkretna očekivanja vezano za sam Zagrebački festival, očekivanja su zeznuta stvar. Dat ću najbolje od sebe na samom nastupu, a očekujem dobru zabavu – kazala nam je Elena kojoj je Voice ostao u odličnom sjećanju jer je, kaže, postigla cilj koji je htjela – samopromociju.

– Odškrinula su mi se vrata, upoznala sam dosta ljudi i, eto, na koncu snimila prvi singl i nastavljam dalje. Što je naučila tijekom showa, pitamo je.

– Upoznala sam sebe, točnije svoje granice izdržljivosti, psihičke i fizičke. Jako duboko sam sve to proživjela, a lekcija koju sam naučila jest ta da sam trebala više gristi i izboriti se za sebe i svoje želje.

Slično razmišlja i Ana Opačak koja je kroz Voice uspjela shvatiti da je retrozvuk kojem teži upravo put kojim na kojem treba ostati.

– Volim i slušati i izvoditi širok spektar glazbe na raznim jezicima, a pjevala sam u dva benda koja izvode potpuno različitu vrstu glazbe te sam održavala koncerte šansona i kancona. Dakle, najteže mi je bilo, a zapravo najvažnije, kako za show, tako i za kasniji autorski rad, od svih tih stilova odlučiti se za samo jedan, prepoznati vlastiti izričaj. U tom smislu najvažnija lekcija bila mi je odluka producentskog tima koji me je od samog početka pa do kraja showa usmjeravao da ne izbjegavam taj pomalo zaboravljeni, a meni blizak šansonijerski izričaj. Upravo zahvaljujući toj mojoj maloj različitosti koju sam prigrlila danas imam ono što sam priželjkivala, a to je autorski tim koji razumije moj stil i s kojim takve pjesme stvaram (Ines Prajo, Arijana Kunštek, Ivan Popeskić) te iza sebe diskografsku kuću koja to podupire – kaže nam Splićanka Ana koja će u petak izvesti pjesmu “Na kraju dana” Ines Prajo.

– Stih iz refrena koji me „kupio“ na prvo slušanje i koji me takne svaki put jest: „na kraju dana tu smo oboje, sami udvoje“ jer u tih nekoliko riječi kaže toliko puno – kaže Ana koja se, kao i svi izvođači, nada da će joj se pjesma “uhvatiti” kod publike. Natjecateljima Voicea, pred kojima je težak put, savjetuje da zaista budu svoji i da ne imitiraju druge.

Kako se nositi sa slavom

– Publika uvijek prepozna i nagradi tu neku originalnost i autentičnost koju svatko u sebi nosi – smatra Splićanka.

Kristina Boban na Zagrebačkom festivalu predstavit će se svojom prvom pjesmom “Putuj” koju potpisuju Ivan Mikulić i Alen Orlić. Kaže da je to vesela pjesma o ljubavi u kojoj će se mnoge djevojke moći prepoznati. Baš kao i u njenu nastojanju da slijedi svoje snove.

– Natjecateljima želim poručiti da slušaju sebe i svoje srce, da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti – poručuje simpatična Splićanka.

Sličnu poruku ima i jedini momak među damama, Ivan Ive Županović iz Zadra.

– Budite originalni i profesionalni u svakom trenutku – kaže Ive šaleći se da nakon Voicea ne može proći cestom a da ga netko ne povuče za rukav i pozdravi. Ljubavnu pjesmu “Oprosti mi” s kojom će nastupiti na Zagrebačkom festivalu napisao mu je Hari Rončević. 

>>Izašla debi pjesma sudionice prve sezone showa 'The Voice'

>>Saznajte koji nas noviteti očekuju u drugoj sezoni showa The Voice!

Komentara 4

GA
galway
06:16 20.01.2016.

Dobar stari Zagrebfest! Što li je ostalo od njega? :-(

SA
samoborka
23:24 19.01.2016.

U ovom dijelu Europe?? A ne Regije!? O majke vam Vecernji, omaklo vam se! Moram ponovno procitati clanak jer ne vjerujem vlastitim ocima

GF
gfrancic
04:34 20.01.2016.

nitko vise nije originalan od 2000

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije