Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvoji!

Prvi smo poslušali novi album Borisa Štoka! Nagrađujemo vas s dva CD-a!

Foto: Vanja Tataj Štok
1/4
24.11.2020.
u 13:52

Jedan od najinovativnijih domaćih glazbenika predstavlja drugi studijski album. Trinaest je hipnotičkih pjesama na novom albumu Borisa Štoka "Uvijek dio mene".

Boris Štok – svestrani riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac te jedan od najinovativnijih glazbenika domaće scene predstavlja nam svoj dugoočekivani, drugi studijski album "Uvijek dio mene".

Boris je ovu turbulentnu godinu proveo pripremajući i završavajući svoj drugi album „Uvijek dio mene“ koji je upravo danas ugledao svjetlo dana. U razgovoru s Borisom, pitajući ga tko i kako utječe na njegovo stvaralaštvo, dobili smo ovakav odgovor:

"Imam mnogo glazbenih utjecaja, slušao sam stvarno sve i svašta…puno elektra, grungea, darka, pop-muzike. Bitno je samo da je muzikalno. Danas, kad pogledam što slušam u autu, koje ploče doma zavrtim... uvijek se nekako vratim Bowieju, Amy Winehouse, Depecheu, Molokou, E.Badu, Roisin Murphy, Arctic Monkeys, ali jako volim i Florence, Tame Impala, Hoziera, Black Pumas, Future Islands....

Vokalno najviše su utjecali David Bowie, Jeff Buckley, Eddie Vedder, Curtis Mayfield, Sinatra, Marvin Gay i masa soul pjevača i pjevačica. Posljednje vrijeme opet vrtim ploče Stevieja Wondera... Stvarno slušam sve."

Štokov glazbeni ukus osjetan je i na trinaest pjesama s albuma „Uvijek dio mene“.

Foto: Vanja Tataj Štok

Još u svibnju prošle godine pjesmom "Samo trag" započeo je konkretan rad na ovom albumu. Pjesma je donijela novi zvuk i estetiku u produkcijskom smislu, ubačeni su elementi gospela, drukčija ritmika, a opet prepoznatljiv senzibilitet vokala i melodije.

Uslijedila je hipnotički moderna elektro pop-pjesma, čiju je mističnost dodatno upotpunio gostujući vokal glumice Nataše Janjić. Zvukom i produkcijom ima malo onu dark-electro, retrovibru 80-ih, a radi se o jednoj divnoj suradnji i spoju dvaju medija: glazbe i kazališta.

Veljača je ove godine bila u znaku Borisove obrade pjesme "Love Will Tear Us Apart" Joy Divisiona, benda kultne manchesterske scene. Naime, tijekom rujna 2015. godine te proljeća 2016. godine Boris je u Berlinu i Londonu snimio kompletan materijal na engleskom jeziku.

Pjesme su nastale u studijima "Nhow studio", "Mute records studio" i "Miloco studios", a miksao ih je legendarni Kevin Paul, bliski suradnik Nicka Cavea i dugogodišnji inženjer u "Mute records". Dio tog materijala jest i obrada pjesme "Love Will Tear Us Apart", koja je sada objavljena i na novom albumu Borisa Štoka.

Kompletiranju novog albuma prethodio je i naslovni radijski singl “Uvijek dio mene” koji već na prvo slušanje ulazi u red najboljih Borisovih radova, kako iz solo karijere tako i iz vremena grupe Quasarr. Ta pjesma za sada još nije dobila svoje videoizdanje, no zato je prije nekoliko tjedana objavljen videospot za aktualni hit „Predajem se tebi“, u čijoj je maestralnoj ekranizaciji, uz redateljicu Marcellu Zanki, sudjelovala i poznata TV voditeljica Iva Šulentić. Pjesma „Predajem se tebi“ na novom albumu Borisa Štoka dolazi u originalnoj, sedam minuta dugoj verziji.

Foto: Vanja Tataj Štok

 Za početak sljedeće godine već je u pripremi i videospot za pjesmu „Reci mi“ kada će album „Uvijek dio mene“ doživjeti i svoje LP izdanje, a do tada uživajte u CD izdanju novog albuma Borisa Štoka koji donosi i pjesme:, „Zaboravi“, „Kad more povuče se“, „Prašina“, „Mi“, „Ne trebam više ništa“ i „3:12 AM Island“.

I na ovom albumu Boris je surađivao sa svojim stalnim suradnicima. Mix potpisuje Matej Zec, većina pjesma nastala je u koprodukciji s Darkom Terlevićem iz The Siidsa, a pjesma „Prašina“ nastala je u suradnji sa Sandijem Bratonjom iz skupine Urban&4.

U ovom trenutku Boris već marljivo priprema materijal za treći album, autorske pjesme s orkestracijama, gdje surađuje s Oljom Dešićem (kompozitor, suradnik i dugogodišnji član Belan & Fiumens).

Boris je jedan od osnivača i višegodišnjih članova višestruko nominirane i nagrađivane skupine Quasarr, s Vedranom Križanom osnovao je 2008. godine projekt Manofon, a od 2016. godine djeluje kao samostalni umjetnik.

2017. godine objavio je debitantski EP "Puls" sa šest pjesama, a početkom listopada 2018. godine objavljuje i prvi dugosvirajući album nazvan “Ispod kože” koji je nagrađen i prestižnom nagradom Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

Glazba Borisa Štoka neraskidivo je povezana s njegovom obožavanom Rijekom, gradom koji trenutačno prolazi malu tranziciju i traži svoj novi put, otvara se turistički, grad koji je postao Europska prijestolnica kulture, scenografija za snimanje filmova i serija i uvijek ima jedno konstantno obilježje. Rijeka je grad glazbe, a Boris svojim radom i djelovanjem već godinama uspješno pridonosi tom opisu.

Večernji list te nagrađuje ovim odličnim album! Sve što trebaš jest ispuniti obrazac niže. Budite brzi jer prve dvije prijave nagrađujemo!

Sretno!

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije