Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Las Vegas Show

Prvi donosimo detalje! Zagrepčani će moći uploviti u bračnu luku uz dvojnika Elvisa Presleya

Foto: PR
1/8
01.03.2019.
u 07:00

Poznati radijski voditelj i frontmen Swingersa , Robert Mareković, u metropolu dovodi show dostojan svjetskih pozornica.

Las Vegas stiže u Zagreb! U čarima grada za kojeg mnogi kažu da ga treba posjetiti barem jednom u životu uskoro će moći uživati i Zagrepčani zahvaljujući Robertu Marekoviću. Poznati radijski voditelj i frontmen Swingersa  u metropolu dovodi show dostojan svjetskih pozornica. 

- Riječ je o glazbenom showu koji je koncipiran nešto između koncerta i cabareta. Las Vegas Show je glazbena priča podijeljena u šest dijelova; Hollywood, Rat Pack, Elvis the King, Rock ‘n’ Roll, Italia i Ivo Robić, a tu priču će pratiti plesni parovi, go go plesačice, vatromet, akrobati, krotitelj vatre, veliki video zid, mali big band - otkriva Mareković. 

Ovakav koncept još nije viđen na ovim prostorima, a organizatori ističu da su ih na ovaj pothvat inspirirale predstave koje se svakodnevno prikazuju na najpoznatijoj lasvegaskoj ulici znanoj kao „Strip“. - Las Vegas Show je idejno moja beba, iako me inspirirao Neven Kepeski, čovjek koji je poznat po raznim medijskim projektima, od grupe Psihomodo do televizijskih emisija. On mi je sugerirao da napravim jednu veliku produkciju i nisam dugo razmišljao s obzirom na to da mi je taj način zabave blizak. Odgojen sam na američkom show businessu - ističe glazbenik koji s nestrpljenjem očekuje premijeru 30. ožujka u zagrebačkoj Laubi, a nakon toga show seli na nove lokacije. Cijela ideja showa je da to bude projekt na koje, će raditi narednih pet godina uz, kako kažu, reanimiranje programa iz godine u godinu. Projekt su već sada prepoznali brojni hotelijeri koji predstavom nastoje obogatiti svoju turističku ponudu. 

Foto: PR

- Ovo ljeto napraviti show i na Jadranu, zasad su dogovarane lokacije u Istri, na Kvarneru i Dalmaciji. Riječ je o showu koji je internacionalnog karaktera, sa svjetski poznatim repertoarom koji je blizak i drag svima, tako da naš Vegas ne može promašiti tijekom turističke sezone. Svi se vole zabaviti uz pjesme kao što su “La Bamba”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Viva Las Vegas”, “Let’s Twist again"- kaže Mareković kojeg publika osim po glazbenoj karijeri pamti i kao dugogodišnjeg radijskog voditelja. Trenutno radi dvije radijske emisije, Povratak u budućnost i Dolcevitu, na Drugom programu Hrvatskog radija i uspješno balansira između glazbe, novih projekata i obveza na radiju. - Da je teško usklađivati obaveze, jest, ali ne žalim se, svi brzo živimo, nikom nije lako u današnjim brzim vremenima - kaže voditelj koji slobodne trenutke rado provodi na putovanjima. I sam je dva puta bio u Las Vegasu za kojeg kaže da je Disneyland za odrasle. - Nekoć je to bio grad isključivo za bogataše i kockare sumnjivog morala, danas je to, pa skoro grad za obiteljski izlet. Kockar nisam, tako da iako sam dvaput bio u Vegasu, nisam zaigrao nijednu igru na sreću - priznaje glazbenik. 

U Las Vegas Showu pridružit će mu se i neka poznata lica među kojima su kolege glazbenici Marko Tolja, Neno Belan, a značajnu ulogu ima i bivša kandidatkinja regionalnog X factora, Danijela Večerinović. Upravo s njom Mareković je 2015. godine snimio obradu Robićeve pjesme "Dok traje ljeto" koja mnogima još zasigurno zvoni u ušima jer je tada bila među 20 najizvođenijih pjesama u Hrvatskoj. - Danijela je fascinantna pjevačica, unikatna, svoja, prepoznatljiva, kako vokalom tako i stilom, a kad god sa Swingersima nastupamo u Njemačkoj, Danijela nastupa ondje s nama, tako da je ta suradnja prirodna. Iako mislim da su Swingersi sjajan zabavljački band, Danijela nam da uvijek jednu dimenziju više - kaže. 

Foto: PR

Uz glazbeni performans neće nedostajati ni dodatnih sadržaja pa će tako u Laubi biti i kapelica za vjenčanja s Elvisovim dvojnikom.- Svi posjetitelji imat će priliku obnoviti svoje bračne zavjete na lasvegaski način, ili se možda udati za nekoga koga upoznaju tu večer. U svakom slučaju, što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu - smije se Mareković. Za ovaj do sada neviđeni spektakl inspirirali Marekovića su inspirirali svi kraljevi Las Vegasa, od Elvisa Presleya, preko Franka Sinatre, pa sve do Dean Martina, no umjesto glazbenim velikanima show posvećuje, kako kaže, našoj mentalno napaćenoj publici. - Htjeli smo napraviti nešto na svjetskom tragu, nešto drugačije, nešto urbanije, kao, bar malu protutežu svim ovim polupismenim glazbenim gluparijama koje nas okružuju. Zagrepčanima i Hrvatima darujemo ovaj show - kaže Mareković. Dobar provod garantira i na službenom after partyju kada za DJ pult stiže legendarni DJ Tomo Ricov. 

Pogledajte i gdje su i što danas rade dance zvijezde 90-ih. 

Komentara 1

Avatar troll
troll
07:10 01.03.2019.

"Svi posjetitelji imat će priliku obnoviti svoje bračne zavjete na lasvegaski način, ili se možda udati za nekoga koga upoznaju tu večer. U svakom slučaju, što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu" - Kaj mi sva američka sranja moramo kopirat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije