Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nina Bartula

Prva Hrvatica u borbi za američkog Gospodina Savršenog

Foto: Instagram
1/4
10.01.2019.
u 06:58

Nina Bartula ima 30 godina, a prije 21 godinu odselila se u SAD. Ovog tjedna američki gledatelji upoznali su je kao jednu od natjecateljica popularnog showa “The Bachelor” na ABC-ju.

Prva sezona Gospodina Savršenog na RTL-u završila je dramatičnim obratom. Goran Jurenec najprije je izabrao Ivu Runjanin, a onda se ipak odlučio za Hanu Rodić, s kojom je i dalje u vezi.

Ovakvi obrati nisu neuobičajeni za američku varijantu “Savršenog”, odnosno emisiju “Bachelor” (“Mladoženja”). Popularni show ovog je tjedna krenuo u 23. sezonu, a ono što nas posebno zanima je da se u njemu natječe i jedna Hrvatica!

Nina Bartula ima 30 godina, a prije 21 godinu s mamom se doselila u Raleigh u saveznoj državi Sjeverna Karolina. Tamo je 2011. završila poslovnu administraciju i marketing na Meredith Collegeu, a zaposlena je u Ciscu. Čini se kako je Nina i dosad imala aspiracija prema kamerama, budući da je prijašnjih godina glumila u nekoliko kratkih filmova, a 2015. i u dugometražnom filmu “Lao Warrior”.


 

U novoj sezoni “Bachelora” sudjeluje čak 30 djevojaka koje se bore za naklonost Coltona Underwooda, 26-godišnjeg bivšeg igrača američkog nogometa, koji je već dobro poznat ljubiteljima američkih reality showova. Naime, lani je zauzeo četvrto mjesto u 14. sezoni showa “The Bachelorette” u kojoj se mladići bore za naklonost savršene djevojke, a odmah zatim je sudjelovao i u showu “Bachelor In Paradise” (“Mladoženja u raju”). Djevojke su dakle dobro znale njegov identitet, a naša je Nina po izlasku iz limuzine Coltona pozdravila na hrvatskom.

- Jako mi je drago da si baš ti Bachelor. Još si zgodniji uživo - kazala mu je Nina, dok je gledateljima ABC-ja prikazan prijevod s hrvatskog.

- Od svega što si rekla razumio sam samo riječ “bachelor” - kazao je Colton, a Nina mu je objasnila da je to njezin materinski jezik, hrvatski. U predstavljanju gledateljima dodala je kako osim engleskog i hrvatskog još pomalo govori i španjolski, no da joj je želja naučiti tečno govoriti i ovaj jezik. Inače već u prvoj emisiji Colton je eliminirao šest djevojaka, a naša je Nina dobila ružu među posljednjima.

 

 

“ABC-jev “The Bachelor” raskošno je produciran show. Prva epizoda trajala je više od 2 sata, no zanimljivo je da ju je gledalo najmanje gledatelja od svih dosadašnjih premijernih epizoda - njih 5.13 milijuna. Za usporedbu, prošlogodišnju prvu epizodu gledalo je 5,48 milijuna ljudi, dok je rekordna bila četvrta sezona, čiju je premijeru gledalo 12,55 milijuna ljudi. Puno su gledanija finala, koja u prosjeku prati nešto manje od 10 milijuna ljudi, dok je rekordno finale druge sezone gledalo čak 25,9 milijuna ljudi. Najavljeno je kako će Colton Underwood s djevojkama obići svijet. Posjetit će Singapur, Tajland, Vijetnam, Portugal, kao i Coltonov rodni grad Denver.

Prva sezona “The Bachelora” na ABC-ju emitirana je još 2002. godine, i godinama je jedan od najgledanijih reality showova s one strane Atlantika. Amerikanci su u dosadašnjim sezonama ovog showa i nekoliko spin-offova mogli vidjeti razne uvrnute situacije i obrate prema kojima se naši Goran, Hana i Iva čine kao amateri.

Primjerice, Amerikanci još uvijek pričaju o šokantnom završetku 13. sezone kada Brad Womack nije izabrao niti jednu od dvije finalistice. Womack je sam sebe prozvao “najvećim američkim papkom”, a u finalnoj epizodi ostavio je u suzama natjecateljice Jenni Croft i DeAnnau Pappas. Posebno je brutalan bio prema Papas, kojoj je okrenuo leđa umjesto da joj da finalnu ružu. No ipak se vratio i rekao joj:

 

 

- Obećali smo da ćemo uvijek biti potpuno iskreni. Ne mogu te pogledati u oči i reći da te volim, jednostavno ne mogu. Moram ti reći zbogom - rekao je Womack šokiranoj finalistici.

Papas je dobila drugu šansu u showu “The Bachelorette” i u četvrtoj sezoni izabrala Jesseja Csincsaka umjesto Jasona Mesnicka koji ju je zaprosio u finalnoj epizodi. Mesnick je, pak, postao jedan od najpoznatijih natjecatelja zahvaljujući 13. sezoni u kojoj je on birao. Prvo je izabrao Melissu Rycroft, no nakon nekoliko mjeseci ipak se odlučio za drugu finalisticu Molly Malaney. Kazao je kako se radilo o dogovoru s producentima:

- Jasone, želimo da Melissa bude u idućoj sezoni “The Bachelotretta”, a budući da bi ti pozvao Molly na izlazak to ne možeš napraviti iza kamera jer si pod ugovorom od 5 milijuna dolara. Fanovima mora biti žao Melisse. Surađuj s nama i možeš pokušati s Molly - rekli su mu producenti. Jason se kasnije i oženio s Molly, a producenti su to naravno iskoristili za posebnu emisiju. U 20. sezoni dogodila se druga vrsta obrata - “Bachelor” se nije mogao odlučiti između dvije finalistice. “Volim ih obje”, kazao je Ben Higgins, koji je na kraju ipak zaručio Lauren Bushnell, a onda i prekinuo s njom nakon nekoliko mjeseci. JoJo Fletcher je za nagradu iduće godine postala “Bachelorette” u novoj sezoni tog showa.

Gledatelji su sumnjali kako se u ovim showima događa puno više od poljubaca, a potvrdu su dobili u finalu desete sezone “The Bachelorettea”. Tada je “Mlada” Andi Dorfman eliminirala Nicka Vialla, koji se teško mirio s porazom.

- Ako me ne voliš, zašto si onda vodila ljubav sa mnom - pitao ju je Nick. A da seksa itekako ima kada se ugase kamere, moglo se doznati u 14. sezoni “Bachelora”. Tada je Rozlyn Papa izbačena iz showa zbog navodnog seksa s producentom showa. Ona se poslije pravdala kako su producent i ona bili samo prijatelji, te da su je izbacili zbog veće gledanosti.

Tada je čak i napala voditelja Chrisa Harrisona da je on taj koji se nabacuje djevojkama, te da je čak i spavao s producentovom ženom. Amerikanci su se dakle naviknuli na obrate i iznenađenja u najpopularnijem američkom showu. Kako će se tu snaći naša Nina Bartula, doznat ćemo u tjednima koji slijede. 

Pogledajte video u kojem Sanja Žuljević otkriva koja vježba spašava kralježnicu

Komentara 8

AM
ante_maja
07:12 10.01.2019.

mogao sam si i misliti da te gluposti dolaze iz amerike

LU
lunar777
09:12 10.01.2019.

A zašto su ti frajeri (ili žene) savršeni? Samo zato što siroti 8 sati dnevno brinu o svom sirotom tjelešcu sa ispodprosječnim intelektualnim i obrazovnim sposobnostima? O Bože u što su se pretvorili mediji...

TO
toljaga22
07:04 10.01.2019.

papkara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije