Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumac u nevolji

Protiv Sergeja Trifunovića podnesena kaznena prijava

Sergej Trifunović
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
05.10.2018.
u 09:29

Prijavu je podnio Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost

Protiv poznatog glumca Sergeja Trifunovića i njegove dobrotvorne udruge „Podrži život“ podnesena je prijava za djelo teške prevare, piše srpski „Kurir“.

Prijavu je podnio Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

Naime, nakon što su se u srpskim medijima pojavili napisi o tome kako je novac namijenjen liječenju djece u humanitarnoj organizaciji „Podrži život“ zloupotrebljen, srpski ministar zdravstva Zlatibor Lončar najavio je u Skupštini Srbije da će od nadležnih tražiti provođenje kontrole trošenja novca.

Osnivač fondacije, poznati glumac je izjavio da se novac ne zloupotrebljava, već se koristi isključivo za liječenje djece.

-U četiri godine, koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije došao provjeriti rad fondacije iako ih ja stalno pozivam. Jedva čekam da se to dogodi, ja ću im osobno kuhati kavu i nositi očevu rakiju, ako treba, natjerat ću majku da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će utvrditi ima li nekakvih nepravilnosti, rekao je Sergej tom prilikom.

Oglasili su se i iz same Udruge.

- Fondacija je, u skladu s odredbama Zakona o zakladama i fondacijama, uložila novac u iznosu od 15.500.000 dinara u investicijski fond „Ilirika“ radi oplođivanja tih sredstava, sve u cilju uvećanja materijalnih mogućnosti za pomoć oboljelim mališanima kojima je takva pomoć najpotrebnija, piše u priopćenju.

 

 

Dodali su kako spomenuti zakon daje legalnu mogućnost svim fondacijama da ulaganjem prikupljenih sredstava i ubiranjem kamata uvećava materijalne mogućnosti za ostvarenje humanitarnih ciljeva i naglasili da su sredstva uložena u fond "pod izričitim uvjetom da se u svakom trenu, kad to zahtijeva potrebe pomoći oboljelim mališanima, mogu iz fonda povući", te da su inicijalna sredstva uložena u fond već uvećana za preko 500.000 dinara.

-Naša Fondacija ni na koji način nije povrijedila zakon, nije se 'kockala' prikupljenim sredstvima, nije vršila nikakvu 'zloupotrebu', nije izašla van okvira humanih ciljeva radi kojih je osnovana niti je na bilo koji način 'prevarila' i 'obmanula' donatore i roditelje, a svaki iznos za liječenje bolesnih mališana koji je prikupila naša fondacija utrošen je u svrhu ostvarivanja humanitarnih ciljeva i sve se može transparentno provjeriti., zaključuju oni.

Komentara 4

Avatar gecdra
gecdra
10:27 05.10.2018.

O kome vi to tu ?

KB
kbr
11:44 05.10.2018.

hopla, znači ćelavi aca zove strane kriminalce da nam pametuju na našoj dalekovidnici. a bitno da si je lik ufurao da je moralna vertikala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije