Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u starom mobitelu

Pronađeno 10 neobjavljenih Rajkovih pjesama: 'Traže se vrhunski izvođači, jedno je ime već sigurno'

Rajko Dujmić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/11
17.02.2021.
u 12:27

- Prva faza će biti da sjednemo s nekim od izvođača koji je maksimalno ozbiljan da vidimo na koji način uopće vidi projekt, drugi je da u suradnji sa Snježanom odredimo vrhunske izvođače iz samog vrha estrade s ovih prostora - kaže Ninčević.

Puno je toga, slažu se brojni glazbeni stručnjaci, ali i obožavatelji, Rajko Dujmić još mogao dati našoj glazbenoj sceni da njegov život nije tragično okončan u kolovozu prošle godine. Šest mjeseci nakon njegova iznenadnog odlaska utjehu je mnogima pružila informacija da je u starom mobitelu pronađeno pravo glazbeno blago - deset nikad objavljenih Rajkovih pjesama. Nastale su još prije nekoliko godina, a sada ih je pronašao Dujmićev prijatelj Nenad Ninčević. Za mobitelom je, kaže, intenzivno tragao mjesecima nakon Rajkova odlaska, a kad je već gotovo odustao, pronašao ga je sasvim slučajno tražeći neke dokumente.

- Bilo mi je žao što se uopće pojavila mogućnost da se to izgubi jer je to apsolutna šteta. Snimali smo to nekih 15-ak radnih dana. Tražio sam ga na sto mjesta, a na kraju je ispalo da se cijelo vrijeme nalazio na metar i pol od mene - kaže nam Ninčević koji nam je otkrio i što će dalje biti tim pjesmama. - Prva faza će biti da sjednemo s nekim od izvođača koji je maksimalno ozbiljan da vidimo na koji način uopće vidi projekt, drugi je da u suradnji sa Snježanom odredimo vrhunske izvođače iz samog vrha estrade s ovih prostora - ističe Ninčević i dodaje da mu se 15-ak izvođača već obratilo s upitom vidi li ih u tom projektu. A za sada je sigurno tek jedno ime.

25.04.2015., Zagreb - Nenad Nincevic, glazbeni tekstopisac. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- To je velika slovensko-hrvatska zvijezda Luka Basi. On je trenutačno u takvom zenitu da se njemu i ne može reći ne, a što se tiče ostalih, još ćemo vidjeti - kaže. Cijeli bi se projekt trebao realizirati do kraja godine. - Da budemo iskreni, to ili će se dogoditi u ovih 6 - 10 mjeseci ili se neće dogoditi, a varijanta da se neće dogoditi postoji jedino u slučaju da se, ne daj Bože, nekome od nas nešto dogodi. To do kraja godine treba biti snimljeno - jasan je Ninčević koji je mobitel s novim pjesmama poklonio Rajkovoj udovici i to simbolično ispred murala na zagrebačkim Ravnicama koji je posvećen Rajku.

- Kad sam sve to ponovno čula, bilo mi je užasno teško. Ima jedna pjesma koja se, mislim, zove 'Gazi me k'o snijeg', gdje Rajko pjeva i plače - kazala je potresena Dujmićeva udovica koja se još uvijek teško nosi sa životom bez supruga, a utjehu joj pruža rad na novim projektima vezanim uz Rajkovu bogatu glazbenu ostavštinu.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije