Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči suđenja

Progovorila žrtva slavnog producenta: 'Nevjerojatno je da nešto tako ružno i mračno može postojati'

Foto: youtube
1/5
07.01.2020.
u 07:00

Harvey Weinstein ovog bi tjedna trebao sjesti na optuženičku klupu, a za seksualno napastovanje tuži ga 20 žena

Jasmine Lobe, jedna od žena koje su optužile moćnog hollywoodskog producenta Harveya Weinsteina za seksualno napastovanje, u razgovoru za BBC progovorila je zašto je jedna od onih koja je prekinula šutnju i progovorila o tome kako se osjeća.

Weinsteinu ovog tjedna počinje suđenje, a optužilo ga je više od 20 žena. Weinstein se pravda kako se svaki put radilo o dobrovoljnom sekusalnom aktu, a s nekim od žrtava uspio se i nagoditi izvan suda.

Foto: REUTERS

– Nadam se da će pravda biti zadovoljena, ne samo zbog Weinsteinovih žrtava nego zbog svih žrtava. Znate kako svi čekaju ovo suđenje. Bila sam jedna od žena koje su otišle u njegovu hotelsku sobu. Želim kazati kako bez obzira na sve, ako je žena došla u nečiju hotelsku sobu, to mu ne daje za pravo da je seksualno napastuje. Ako ga ne proglase, krivim mnoge njegove žrtve, kao i sve žrtve seksualnog napastovanja bit će povrijeđene – kazala je Lobe dodajući kako će ih, ako Weinstein ne bude proglašen krivim, boljeti jer znaju da su povrijeđene, a ništa se nije dogodilo. Zbog toga se nada kako će sud donijeti pravu odluku.

Lobe je u razgovoru i uputila poruku svim napastovanim ženama. – Ne trebate se sramiti jer su vas seksualno napastovali. Sramiti se treba onaj koji je to napravio. I zato svaki put kad se susretnem s drugim ženama koje su to prošle, osjetim veliku ljubav prema njima. Nevjerojatno je da nešto tako ružno i mračno može postojati. Mi smo to preživjele i zato smo prave ratnice – kazala je Lobe.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
07:34 07.01.2020.

A ono, uđeš u more i čudiš se na kraju što si mokar. Ponašanje predatora nije u redu, to svakako, ali nervira i ova naknadna pamet kad su karijere ostvarene i kad je proteklo i više desetljeća od događaja.

Avatar Bell940
Bell940
08:17 07.01.2020.

Koje liucemjerje od tih žena? Sve bi napravile da dođu do uloge i sad je to sexualno napastvovanje? Licemjerno, drage moje!

CH
Chazary
09:16 07.01.2020.

" Nevjerojatno je da tako nešto ružno i mračno može postojati " I meni je to nevjerojatno da takvi zlotvori egzistiraju,kao i te dobrovoljne žrtve koje su to " ružno i mračno " dopustile zbog karijere.Ipak je imala ( očito težak)izbor,otići ili ne otići u njegovu hotelsku sobu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije