Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNI KVIZ

Profesorica oduševila u 'Potjeri': 'Najbolja natjecateljica ikad'

Julija
Foto: HRT/Screenshot
1/2
25.09.2018.
u 16:03

Ona je u uvodnoj minuti osvojila 31.500 kuna, i odabrala viši iznos. Lakoćom je pobijedila Deana Kotigu i uzela čak 120 tisuća kuna. U završnoj Potjeri je s kolegama Ivanom i Alenom osvojila ukupno 151.500 kuna,

Jučerašnja emisija kviza "Potjera" ostat će upamćena po odličnom nastupu profesorice hrvatskog jezika i književnosti Julije (33), koju su mnogi nazvali "najboljom natjecateljicom ikad". Ona je u uvodnoj minuti osvojila 31.500 kuna, i odabrala viši iznos. Lakoćom je pobijedila Deana Kotigu i uzela čak 120 tisuća kuna. U završnoj Potjeri je s kolegama Ivanom i Alenom osvojila ukupno 151.500 kuna, a zanimljivo je da ih je Kotiga zamalo uspio stići, no 30 sekundi prije kraja krivo je odgovorio na pitanje koje je ekipa znala i vratila ga korak unatrag. 

Ovo su Julijina pitanja:

1. Ako je otmičar vrhovni bog Zeus u obličju bika, tko je žrtva otmice?

a) Danaja

b) Europa

c) Leta

2. Na početku kojeg opsežnog romana doznajemo da Stiva nije bio vjeran Dolly?

a) Ana Karenjina

b) Braća Karamazov

c) Tihi Don

3. Diplomatska kriza koja je uslijedila nakon atentata na Franju Ferdinanda poznata je kao...

a) prosinačka

b) srpanjska

c) lipanjska

4. Koju je pjesmu napisao Leonard Cohen, a proslavio Jeff Buckley?

a) Gloria

b) Hallelujah

c) Hallowed By Thy Name

5. Kod koje je slavne modne kreatorice Žuži Jelinek učila zanat potkraj 1930-ih?

a) Lilly Dache

b) Nine Ricci

c) Pauline Trigere

6. Slika koje je ptica u grbu obitelji Janković koja je u podborju sagradila dvorac Daruvar?

a) lastavice

b) sove

c) ždrala

7. Kojom se stilskom figurom Lincoln poslužio kad je govorio o 'vladavini naroda, od naroda i za narod'?

a) epiforom

b) litotom

c) tautogramom

ODGOVORI:
1.) b  2.) a  3.)  b  4.)  b  5.)  b  6.)  c  7.)  a

Ključne riječi

Komentara 14

PA
Paket
16:28 25.09.2018.

Gledao sam, stvarno je žena bila super. Lijepo je znala, lijepo obrazlagala i još je simpatična.

PR
prohujalo
01:44 26.09.2018.

Najbolja natjecateljica ikad!!! To je ipak malo pretjerivanje. Svaki dan čitamo na portalima slične stvari vezane za razna područja uz napomenu-najbolja ikad,najgora ikad,najneviđenije ikad i slične gluposti a osobe koje to napišu uglavnom znaju za slične slučajeve u zadnjih nekoliko godina a ono što je bilo prije njihovih sjećanja uopće ne poznaju i to za njih ne postoji.

VI
Vito
13:49 26.09.2018.

zanimljivo je da ih je Kotiga zamalo uspio stići, no 30 sekundi prije kraja krivo je odgovorio na pitanje koje je ekipa znala i vratila ga korak unatrag. ::: Zbog koga niste objavili pitanja Kotigi??? __ Onda bi gledatelji vidjeli koliko su "lovcima" pitanja lakša i konstantna, samo malo ispremješana kako bi nepozorni zaboravili da su ista pitanja već bila postavljana u istoj toj predstavi za mase. __ Neću napisati da je predstava namještena, ali svi pozorni gledatelji mogu jasno i nedvojbeno zaključiti kako čitatelj stalno ometa gosta "doskočicama", samo da bi mu skrenuo pozornost s pitanja. __ "Lovac" pak "forsira" odgovore svojom brzinom lupanja po tipki, ako fula, fula, ali je veća vjerojatnost da će gost fulati ili ostati bez odgovra zbog 5´ __ Kockanje namješteno za trošenje vremena koliko toliko pametnih ljudi. __ Svaka čast svima koji su uspjeli oduzeti novac javnoj kući zvanoj hrt. __ Sad je samo pitanje: Hoće li njih tri stvarno dobiti 151.500 kuna ??? __ Ili će država sebi uzetis njihovog računa 40 % prije nego oni dobe novce na račun. __ Do tog podatka ne možemo doći __ Prvo moramo platiti::: Pristupanje sadržaju ZAKON O IGRAMA NA SREĆU pročišćeni tekst zakona NN 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14 PODZAKONSKI PROPISI Za pristup ovom sadržaju odnosno za preuzimanje dokumenta, molimo unesite kôd: Opcija 1 Kupi kôd za tjedni pristup Opcija 2 Kupi kôd za godišnji pristup ::: Toliko o "transparentnosti" hrvatskih Zakona - dobar prijer naslova članka o udbi i vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije