Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ZNA BI LI BIO HIT

Frozen je trebao biti posve drugačiji, otkrili su koje su sve važne detalje i obrate izbacili

Frozen
Foto: Disney
30.03.2017.
u 18:06

Po njemu Anna i Elsa nisu bile sestre, a čak nisu imale ni kraljevske krvi.

Film "Frozen" ("Ledeno kraljevstvo") zaradio je više od milijardu dolara u kino distribuciji, tko zna kako bi prošao da su producenti snimili radnju po prvobitnom scenariju. Po njemu Anna i Elsa nisu bile sestre, a čak nisu imale ni kraljevske krvi.

- Elsa je bila samoprozvana Snježna kraljica, koja je bila poput zločestih Andersenovih likova. Ona je na dan svog vjenčanja zamrznula srce kako više nikad ne bi nekog voljela - kazao je producent Peter Del Vecho za Entertainment Weekly.

Originalni scenarij počinje proročanstvom kako će "vladar sa zamrznutim srcem donijeti uništenje kraljevstvu Arendelle".

Na kraju scenarija Elsa kreira vojsku snježnih čudovišta, što natjera dvoličnog princa Hansa na veliki napad i rizik kojim vodi Arendelle u propast.

- Obrat je da se proročanstvo nije odnosilo na Elsu, nego na Hansa. On je taj s metaforički zamrznutim srcem, budući da je bezosjećajni sociopat - kazap je Del Vecho.

Zašto onda promjena?

- Problem je što smo osjećali da smo to već vidjeli. Nismo osjećali emotivnu povezanost s Elsom, zato što je sve do kraja filma bila negativac - dodao je Del Vecho.

Tada su s idejom uskočili redatelji Chis Buck i Jennifer Lee.

- Elsa je postala puno simpatičnija, a mi smo umjesto tradicionalne borbe dobra i zla dobili puno zanimljiviju borbu straha i ljubavi i premisu po kojoj je ljubav jača od straha - rekao je Del Vecho.

Odnos između dviju sestara tada je postao ključan. Annina nesebična žrtva otopila je Elsino srce.

>>Disneyev hit zaradio je 1,3 mlrd. dolara, a s princezama Elsom i Annom svi se mogu poistovjetiti

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anesinko11
00:01 31.03.2017.

Ovo je vjerovatno jedini portal na planeti koji pise triviu o crticu za djecu starom skoro 5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije