Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni model

Prodaje se 'spaljena' Hendrixova gitara za 125.000 funti

Jimi Hendrix
21.11.2012.
u 10:35

Riječ je o potpuno obnovljenom modelu Fender Stratocastera koji je glazbenik spalio tijekom nastupa na festivalu Monterey u blizini San Francisca

Gitara Jimija Hendrixa, koju je glazbenik 1967. godine razbio i spalio na sceni, sljedećeg tjedna bit će ponuđena na aukciji za 125.000 funti (približno 1,160.000 kuna), javlja Independent.

Riječ je o potpuno obnovljenom modelu Fender Stratocastera koji je glazbenik spalio tijekom nastupa na festivalu Monterey u blizini San Francisca. Učinio je to jer je htio nadmašiti Petea Townshenda iz grupe the Who koji je tijekom prethodnog nastupa razbio svoju gitaru.

U to je vrijeme Hendrix bio zvijezda u Velikoj Britaniji, ali ne i SAD-u. Nakon što je fotografija koja prikazuje Jimija nagnutog nad zapaljenom gitarom objavljena na naslovnici časopisa Rolling Stone, to se promijenilo. Hendrix je ušao u legendu, a njegov se nastup na Montereyu danas ubraja u neke od najznamenitijih trenutaka u povijesti rocka.

>>Prodaju se gaće kralja rock'n'rolla - nošene i neoprane!

 

 

Komentara 1

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:49 21.11.2012.

E da imam tu lovu, kupio bih je odmah. Od nje bih zelio vise samo jos dvije gitare, a to su ona bijela sto ju je Jimi koristio na Woodstocku i sad vec dvostruko legendarni gibson LP 1959, Peter Green-a koji je poklonio isto tako legendarnom Gary Moore-u. ......ja,..i mozda jos jedna The One od SRV. Ostalo me ne interesira. Uh,...koja bi to kolekcija bila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije