Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak rata

Prisjećanje Tereze Kesovije: Zlokobne topovske cijevi bile su posvuda, a prljavo strašilo uperilo je prst u mene

Tereza Kesovija
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
06.02.2021.
u 18:30

Pjevačica je posjetila Dubrovnik povodom blagdana svetog Vlahe i s prijateljicama je obišla i svoje Konavle.

Tereza Kesovija je povodom blagdana svetog Vlahe s prijateljicama posjetila svoj Dubrovnik i svoje Konavle i otkrila je kako joj je bilo božanstveno jer se susrela s prijateljima koje nije dugo vidjela i bila je ganuta njihovom pažnjom. U razgovoru za 24 sata ispričala je i kakve emocije i uspomene su joj se vratile dok je prolazila Cavtatom. Naime, prisjetila se početka rata kada je ostala bez svog doma. 

- Kad smo došli u Cavtat, sjetila sam se kako sam spašena Božjom voljom. Bio je to moj jaki krik, rasplakala sam se kad sam se sjetila. Prolazili smo kraj uvale Tiha, bilo je to 1991. godine. Iz kuće sam uzela samo jednu torbu, što je uopće moglo i stati u nju. Na sebi sam imala bijelu jaknu, sinovu, možda me ona i spasila. Bila sam u konvoju s promatračima, u kombiju između dva tenka, a zlokobne topovske cijevi bile su posvuda, pješadija razularena. Zaustavili su nas, a prljavo strašilo uperilo je prst u mene. Tad je jedan Englez rekao da sam s njima i da me puste. Imala sam i velike naočale jer sam ranije bila na operaciji očiju i valjda me nije prepoznao. Nedugo potom spalili su i moj dom. Kad se sjetim takvih stvari, ono dijete u meni zaplače - opisala je pjevačica.

U Zagrebu će uskoro dobiti francusko odlikovanje za doprinos u odnosima u kulturi Hrvatske i Francuske. 

Ključne riječi

Komentara 8

SA
SamoIstina
19:26 06.02.2021.

Ne vjerujem joj ništa, naročito jer je pričala kako u Beograd stupiti neće, kamoli pjevati, zbog onog što su joj učinili dolje na imovini. Da znam, bio sam i vidio, šteta je bila neizmjerna, no ova "diva" nije odoljela šuškavim dinarima!! Fuuuj!

Avatar di1973
di1973
06:22 07.02.2021.

Kaj si onda išla dolje popevat v beograd prije par let.sram te bilo.

TA
Talleyard
14:28 09.02.2021.

tuka je toj isoj bagri išla pevati ' prijatelji stari gdje ste' , da siroti udele par dinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije