Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamalo MultiPass

Prince je trebao glumiti Ruby Rhoda u Petom elementu

Ruby Rhod u Petom elementu
Foto: Promo
1/14
25.04.2016.
u 20:00

Modni dizajner Jean-Paul Gaultier otkrio je da je poznati glazbenik trebao glumiti u ikoničnom filmu iz devedesetih, a ponudio mu je i svoje skice predviđenog kostima za ulogu

Modni dizajner Jean-Paul Gaultier na posljednjoj izložbi u Brooklynskom muzeju otkrio je skice kostima predviđenog za nedavno preminulog glazbenika Princea, i to za ulogu u ikoničnom ZF filmu Peti element iz 1997. godine.

Uz francuskog redatelja filma Luca Bessona, razmatrao je da glazbenik glumi ekscentričnog radijskog voditelja Ruby Rhoda. Gaultier mu je ponudio i skice svog dizajna, a osim Rubyjeva, za Peti element dizajnirao je preko 1000 kostima.

Prince je odbio ulogu jer nije mogao uskladiti raspored zbog tadašnje turneje. Umjesto njega, lika radijskog voditelja utjelovio je glumac Chris Tucker.

Cijenjeni modni dizajner u muzeju je izložio i mnoštvo drugih radova, ali najviše pažnje dobile su upravo ove rijetke skice.

Foto: Jean Paul Gaultier

- Za vrijeme njegova koncerta u Parizu, Luc Besson želio je da ga oboje upoznamo. Princea smo susreli nakon nastupa i tada sam mu pokazao svoje crteže, ali ništa nije komentirao. Razmišljao sam i o mrežastom kostimu s resicama, pa sam napravio skice kostima s prednje i stražnje strane.

Na smiješnom engleskom naglasku pokušao sam mu objasniti kako sam zamislio dizajn kostima. On me samo neobično pogledao i signalizirao svom zaštitaru da želi otići - prepričava Jean Paul Gaultier.

Kasnije mu je Besson rekao da iako je Prince zapravo bio iznenađen i zabavljen njegovim prijedlogom kostima i uloge, dizajn kostima smatrao je suviše ženstvenim.

Foto: Promo

Nova futuristična ekipa

Snimanje Petog elementa planirano je još 1992., a u glavnim ulogama trebali su biti Julia Roberts (LeeLoo), Mel Gibson (Korben Dallas) i Prince (Ruby Rhod).

Zbog financijskih problema projekt je odgođen, a glumačka postava filma u konačnici je promijenjena. Unatoč pomicanju početka produkcije filma, Peti element osvojio je svjetske kinodvorane i zaradio preko 263 milijuna dolara.

>> Prince je pomirio umjetničko i komercijalno kao malo tko u pop glazbi

>> Milla Jovovich udomila dva štenca i nazvala ih Papaja i Krumpir

Komentara 1

SM
siki_miki
23:27 25.04.2016.

ostalo mi je u sjecanju da je u tom filmu glumio prince i ostao sam iznenaden nakon dosta godina kad sam shvatio da to nije onizgleda da je ta uloga bila pisana za njegov karakter...julua roberts i mel gibson? dobro da su uzeli druge gce, s njima to nikako ne bi ispalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije