Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krši pravila kraljevske obitelji

Princ William ovime jako uznemiruje kraljicu, a na njezine molbe se oglušuje: Ona ne spava noćima

Foto: IPA/PIXSELL
1/11
14.08.2022.
u 21:00

Kraljicu Elizabetu II. uznemiruje odluka princa Williama da sam prevozi svoju obitelj helikopterom, a nakon nekoliko razgovora koje je obavila s njim on ne planira udovoljiti njezinoj molbi.

Princ William (40) i Kate Middleton (40) u blagdansko vrijeme najčešće putuju helikopterom iz Londona do svoje rezidencije u Anner Hallu u Norfolku, a za upravljačem se tada nalazi sam princ što kraljicu Elizabetu II. (96) jako uznemiruje. 

Navodno je sa svojim unukom obavila već nekoliko razgovora u kojima ga je zamolila da to prestane činiti. Vojvoda od Cambridgea zasad nije udovoljio kraljičinoj molbi, a ona je, kako su pisali britanski mediji, zbog toga provela mnoge neprospavane noći. Unatoč tome što je princ iskusan pilot, kraljicu brine i to što se u helikopteru obično nalaz Kate Middleton i njihovo troje djece: George (9), Charlotte (7) i Louis (3), što znači da bi, ukoliko se bilo što dogodi, stradale osobe koje su visoko u redu za nasljeđivanje krune.

Naime, poznato nepisano pravilo kraljevske obitelji jest da njezini članovi koji su u redu za tron ne bi smjeli putovati istim zrakoplovom. Tako primjerice bi princ William, koji je drugi na redu za tron, trebao putovati jednim zrakoplovom, a članovi njegove obitelji drugim. No, William i Kate ovo pravilo ignoriraju dugi niz godina te često putuju zajedno.

Inače, prvi u redu za krunu je kraljičin najstariji sin, princ Charles (73), a zatim princ William. Treći je po redu Williamov najstariji sin, princ George, a četvrta njegova sestra, princeza Charlotte. Nakon nje u redu je princ Louis. U vrijeme kada je Kate Middleton bila trudna zakon se promijenio o nasljeđivanju krune se promijenio, pa od onda red ide po godinama rođenja, a ne prema spolu.

VIDEO Vlasti upozorile Meghan Markle i princa Harryja da se zaključaju: Puma vreba njihovim susjedstvom

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije