Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju kod oprah

Princ Harry šokirao optužbama o rasizmu na dvoru: 'Brinula ih je boja kože našeg sina, to je užasno'

Foto: Screenshot/CBS News
1/9
08.03.2021.
u 09:27

Bez dlake na jeziku Meghan Markle i princ Harry u intervjuu kod Oprah progovorili su o problemima s kojima su se susreli, ali i o rasizmu u kraljevskoj obitelji.

Najiščekivaniji intervju desetljeća konačno je ugledao svjetlo dana i opravdao bombastične najave TV spektakla. Meghan Markle i princ Harry u intervjuu koji su dali kraljici talk showa Oprah Winfrey otkrili su brojne do sada nepoznate detalje o njihovu odnosu s kraljevskom obitelji. Bez dlake na jeziku progovorili su o problemima s kojima su se susreli, ali i o rasizmu u kraljevskoj obitelji.

– Da, kraljevsku obitelj brinula je boja kože našeg sina, razgovarao sam o tome s njima i to je užasno. Neću više ništa otkriti o tome. Ali da je sve bilo u redu, ne bismo otišli – rekao je Harry i dodao kako bi na sve što se njemu i supruzi dogodilo reagirala njegova majka, pokojna princeza Diana.

– Moja majka Diana bila bi danas ljutita na nas i bila bi tužna, ali bi i razumjela. Htjela bi samo da smo sretni. Zbog nje smo si ustvari ovo i mogli priuštiti. Početkom 2020. godine obitelj me financijski prekrižila, ali imao sam njeno nasljedstvo. Ne mogu ni zamisliti kako je njoj bilo kad je prolazila kroz sličnu stvar, mi smo barem imali jedno drugo – dodao je.

Foto: YouTube Screenhshot

Princ je otkrio i zbog čega se odlučio na radikalan potez napuštanja kraljevske obitelji aludirajući na tragičnu smrt svoje majke.

– Nismo imali izbora. Nisam htio da se ponovi povijest. Kad to kažem, govorim o svojoj majci. Cijelo nam se vrijeme govorilo: "To je tako, tako mora biti." Govorim, naravno, o britanskim medijima. Obraćao sam im se kao suprug i kao otac. Nismo dobili dovoljnu podršku obitelji u tom trenutku i želio sam podržati Meghan tim svojim potezom – kazao je Harry i opovrgnuo tvrdnje da su odluku donijeli iza kraljičinih leđa.

– Ona mi je baka i previše je poštujem – objasnio je i priznao da je njegov otac princ Charles (72) prestao kontaktirati s njim jer je uzeo stvar u svoje ruke, a Meghan je istaknula kako se nada da će ljudima pouka ovog intervjua biti da znaju da postoji druga strana i život vrijedan življenja. – Izgubila sam oca, izgubila sam dijete, umalo sam izgubila i identitet, ali i dalje stojim – poručila je supruga princa Harryja koja je naglasila kako nije namjeravala reći ništa šokirajuće niti je pitala o mogućim sankcijama. – Neću živjeti svoj život u strahu – kazala je više puta Meghan.

Ključne riječi

Komentara 6

IV
ivanmerlin99
09:48 08.03.2021.

Ta žena u brak je donijela golu guzicu, odrekla je se otac i pola familije, sad radi sve da se i njeno muža odreknu njegovi... Uspjela je, samo zaboravila je da kraljica baš nije glupa, oduzela I'm je sve privilegije, sad nek laju po svijetu šta god hoće

XE
xenos
09:56 08.03.2021.

Mogla bi se dogoditi još koja prometna nesreća u nekakvom tunelu...

VI
vidum
10:44 08.03.2021.

Kakvi rasizam? Zar nije rasizam samo kad ne želiš HDZ-ovce u svom kafiću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije