Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT NAKON INTERVJUA

Princ Harry javio se Williamu i Charlesu uoči sprovoda princa Philipa

Foto: Reuters/Pixsell
1/14
16.04.2021.
u 11:00

Princ Harry doputovao je u Veliku Britaniju proteklog vikenda kako bi 17. travnja prisustvovao sprovodu svoga djeda, princa Philipa koji je preminuo u 100. godini 9. travnja.

Nakon povratka odbjeglog princa Harryja (36) u Veliku Britaniju uoči sprovoda princa Philipa, javnost ne prestaje zanimati rasplet odnosa s njegovim bratom princom Williamom (38) i ocem princom Charlesom (73) nakon bombastičnog intervjua koji je imao sa suprugom Meghan Markle (39) u gostovanju kod kraljice talk-showa Opre Winfrey (67) početkom ožujka.

Podsjetimo, Harry je tada naveo kako nije u kontaktu ni s ocem ni bratom, a na sprovodu djeda Philipa prvi će se put s njima suočiti otkako je napustio kraljevsku obitelj i odselio u Ameriku sa suprugom Meghan, koja neće prisustvovati sprovodu jer su joj doktori zabranili takvo naprezanje u visokom stadiju trudnoće.

Foto: Reuters/Pixsell

Sada se doznaje, piše Mirror, da se princ Harry (36) javio ocu i bratu nakon što je sletio u Veliku Britaniju, ali i sestričnama, princezama Beatrice i Eugenie. Upućeni izvori spomenutog medija na dvoru tvrde da se Harry odlučio na taj potez kako bi skrenuo pozornost s postojećih napetosti i problema koji su se javili nakon njegova odlaska iz kraljevske obitelji.

– Bez obzira na sve što se dogodilo i rane koje su dosta svježe, svi se nadaju da će svoja neslaganja ostaviti za neki drugi dan – kaže izvor dodajući da princ Philip zaslužuje ispraćaj u krugu obitelji.

Meghan i Harry već dulje nisu u milosti britanske javnosti, a pogotovo je to aktualno posljednji mjesec. Naime, dok je princ Philip bio u bolnici, prikazan je intervju koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey i u kojem su govorili o određenim rasističkim izjavama i pitanjima koje su uputili stariji članovi kraljevske obitelji. Javnost je smatrala da je neprimjereno što su o obiteljskim odnosima progovorili baš dok je Harryjev djed nakon operacije srca ležao u bolnici. Kada je vojvoda od Edinburga preminuo, Harry se prvi put nakon godinu dana telefonski čuo s ocem, a s bratom Williamom će se prvi put vidjeti u subotu. Mnogi vjeruju kako je ovo prilika da obitelj izgladi odnose.

Pogreb princa Philipa održat će se u dvorcu Windsor u subotu u 15 sati, a princ Harry do tada će biti u karanteni koja je po odredbama britanske Vlade propisana na deset dana, ali postoje iznimni slučajevi poput sprovoda u kojima se karantena može privremeno napustiti i ranije uz priloženi negativan test na koronavirus. Ako mu test, koji će morati platiti 130 funti, bude negativan, princ Harry može ići na sprovod i ne mora se vratiti u karantenu. Prije povratka u SAD Harry će tri dana ranije napraviti test i ako bude negativan, može putovati, ali vlastima mora dostaviti sve podatke o tome gdje će provesti karantenu po povratku u SAD. 

VIDEO Poznati su detalji sprovoda princa Philipa

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije