Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA RASKOLA

Princ Harry i Meghan Markle odrekli se titula, vraćaju i novac

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
18.01.2020.
u 19:55

Oni će vratiti novac utrošen za obnovu njihove kuće, te će prestati raditi kao stariji članovi kraljevske obitelji u proljeću 2020.

Princ Harry i njegova supruga Meghan više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti, neće koristiti svoje titule Kraljevsko Visočanstvo te više neće formalno predstavljati britansku kraljicu, objavila je u subotu Buckinghamska palača.

"Harry, Meghan i Archie (njihov novorođeni sin) uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji", navodi se u izjavi kraljice Elizabete.

"Shvaćam izazove koje su doživjeli zbog velike pozornosti javnosti u zadnje dvije godine i podržavam njihovu želju da žive neovisnije."

Kraljica dodaje da je "posebno ponosna" kako je Meghan postala dijelom obitelji.

"Moja cijela obitelj nada se da će im današnji dogovor omogućiti da započnu graditi sretan i miran novi život."

Harry (35) i njegova američka supruga, bivša glumica Meghan (38), izazvali su ovaj mjesec krizu u kraljevskoj obitelji objavivši da žele smanjiti svoje kraljevske dužnosti i provoditi više vremena u Sjevernoj Americi, te biti financijski neovisni.

Kraljica i njezina obitelj zadnjih su dana dogovarali s državnim dužnosnicima kako će se to provesti u praksi.

Palača je objavila da Harry i Meghan više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti te da će vratiti novac koji su potrošili na obnovu svoje kuće u Windsoru. Riječ je o 2,4 milijuna funti.

Promjene stupaju na snagu na proljeće ove godine, objavila je palača koja nije htjela komentirati sigurnosne aranžmane dogovorene za Harryja i Meghan.

 

Ključne riječi

Komentara 7

EL
EldersRealm
20:06 18.01.2020.

Odreknuli.... zaposlite lektora.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
23:37 18.01.2020.

Meghan razaracica.

DU
Deleted user
22:09 18.01.2020.

Bute se vi brzo vratili nazad kad vidite kako je bez državnih/kraljevskih jasli.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije