Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadnja uloga

Prikazan posljednji intervju Ive Gregurevića: 'Ja sam pri kraju karijere...'

Foto: screenshot/youtube
1/7
18.01.2019.
u 10:29

Legendarni glumac u svom posljednjem intervjuu progovorio je o radu s mladim glumcima, svojim ulogama, najboljim vremenima, ali i odlasku mladih iz Hrvatske. Intervju je prikazan na pretpremijeri filma ''Za dobra stara vremena'' u kojem je Gregurević ostvario posljednju ulogu.

Nešto više od dva tjedna nakon što nas je napustio Ivo Gregurević objavljen je njegov posljednji intervju. S legendarnim glumcem razgovarao je redatelji i scenarist Ivan Mokrović deset dana prije smrti.

Intervju je prikazan na pretpremijeri filma ''Za ona dobra stara vremena'' u kojem je Gregurević odigrao svoju posljednju ulogu.  

– Najbolje vrijeme nije ni ono koje je prošlo ni ono koje slijedi – nego ono koje se događa upravo sada. I sutra će najbolje vrijeme ponovno biti ono sutra – rekao je neprežaljeni glumac. 

Otkrio je i kako mu je bilo raditi s mladim glumcima na filmu „Za ona dobra stara vremena“, surađivati s redateljem Eduardom Galićem, ali i što misli o današnjem načinu snimanja televizijskih igranih formi, popularno znanih i kao sapunice.

– Ne bih želio pričati o tome jer sam pri kraju svoje karijere i to je to, ali da znaju ovi mladi glumci kojima oni sole pamet i prave ih popularnima među ljudima – nije to nikakva popularnost, to je najgore smeće na svijetu – izjavio je Gregurević koji se raspričao i o  svojim ulogama i načinu na koji je dolazio do njih, dobrim starim vremenima, radu izvan Hrvatske te sve većem odlasku mladih iz domovine. 

– To je grozno što ljudi odlaze iz zemlje zbog nedobivanja posla, zbog tih stvari... Ima dosta krađa u politici, u privredi, u svemu tome... Da ne pričam sad o njima što su pokrali pola Hrvatske. Ali, evo, u Osijek se već vraćaju neki ljudi, iz inozemstva, pa će se dio njih i vratiti – optimističan je bio Gregurević. 

Mladim kolegama poručio je da paze na karijeru jer ona se stvara postupno, a ne preko noći. Riječi glumačkog velikana izazvale su golemi aplauz, ali i izmamile suze okupljenih Gregurevićevih prijatelja koji su došli pogledati film u kojem je odigrao zadnju ulogu. 

U filmu koji se bavi pitanjem koje se već godinama provlači kroz naše društvo, a to je isplati li se ostati u Hrvatskoj ili ne, osim Gregurevića, uloge su ostvarile i mlade nade hrvatskog glumišta, ali i već dobro poznata glumačka imena – Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić,  Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar. Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić.

Pogledajte i koji poznati Hrvati javno svjedoče vjeru. 

Komentara 2

CH
che99
10:48 18.01.2019.

veliki glumac... zna li se od čega je umro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije