Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZagrebDox

Prikazan film o Dolores Lambaši: Na premijeru stigli Dikan, Trbović...

lambaša
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
27.02.2014.
u 23:30

Ovogodišnji ZagrebDox, kao i prethodnih godina, vrvi zanimljivim uracima, ali jedan film ipak ima najveći publicitet...

Ovogodišnji ZagrebDox, kao i prethodnih godina, vrvi zanimljivim uracima, ali jedan film ipak ima najveći publicitet. Onaj autorice Silvane Menđušić o pokojnoj glumici Dolores Lambaši. Film "Naslovnica", koji je u prvotnoj verziji trebao nositi naslov "Fotošopiranje" i prikazivati život nekoliko poznatih Hrvatica, nakon tragične smrti glumice u listopadu prošle godine Menđušić je odlučila potpuno izmijeniti i napraviti priču o Dolores. Premijera filma održala se večeras u 20 sati u Cineplexxu u Centru Kaptol, a među gomilom znatiželjnika koji su zasigurno pohitali pogledati film nisu bili i Doloresini roditelji, Đino i Alma.

'Ovo nije njezina biografija, nije uvid u njezinu intimu'

Oni su navodno pozivnicu dobili, ali su film pogledali u privatnosti pa ih ne zanima kinopremijera. Kada su objavljene informacije o filmu "Naslovnica", pojavile su se i priče da su Doloresini roditelji bijesni na Menđušić pa su je čak planirali i tužiti, no navodno su od tog pothvata odustali nakon što su shvatili da nemaju zakonske osnove.

– Ovo nije njezina biografija, nije uvid u njezinu intimu, nema naknadnih rekonstrukcija detalja iz njezina privatnog života, nema indiskrecije – rekla je autorica filma.

Mirela Brekalo se rasplakala

Na premijeri je bila i Doloresina kolegica Mirela Brekalo iz serije "Ruža vjetrova". Glumica, koja je bila i Doloresina profesorica na Akademiji, film je pogledala dan prije, kako se na premijeri ne bi slomila. No, svejedno je plakala. Iako se pojavljuje u puno scena u "Naslovnici", Stojan Matavulj, glumac koji je upravljao automobilom u kojem je poginula Dolores Lambaša, nije došao pogledati film o glumici. Iako je vidljivo da je film sniman s drugom namjerom, kao dio šire priče o ljudima s naslovnice, vrlo je dirljiv.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija

Komentara 5

SA
sargu123
12:36 28.02.2014.

Voljela je starije, puno starije i bogate, jako bogate.

AM
amarila
20:36 28.02.2014.

Dikan sada hoda po premijerama bivsih pokojnih zena!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
17:06 28.02.2014.

da nije poginula, nikad o njoj ne bi bio snimljen film. to dovoljno govori o važnosti tog filma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije