Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprežaljena glumica

Prije točno dvije godine život je izgubila Dolores Lambaša

dolores lambaša (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
23.10.2015.
u 09:05

Još uvijek neprežaljena glumica ostala je zapamćena po brojnim ulogama na televizijskim serijama i filmovima, a svoju posljednju ulogu odigrala je u RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova'.

Prošle su dvije godine otkada nas je napustila kazališna, filmska i televizijska glumica Dolores Lambaša. Njen život ugasio se 23. listopada 2013. godine nakon stravične prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac.

Još uvijek neprežaljena glumica ostala je zapamćena po brojnim ulogama u televizijskim serijama i filmovima, a svoju posljednju ulogu odigrala je u RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova'. U spomenutoj seriji glumila je s kolegom Stojanom Matavuljem koji je upravljao osobnim automobilom u vrijeme nesreće.

Neke od poznatijih uloga Lambaša je ostvarila i u serijama 'Dobre namjere', 'Odmori se, zaslužio si', 'Zauvijek susjedi' i 'Najbolje godine' te u filmovima 'Vjerujem u anđele', 'Tumor' i 'Pravo čudo'.

Ipak, od glumačke karijere javnosti je oduvijek bio zanimljiviji njen ljubavni život s obzirom na to da je šibenska glumica oduvijek ljubila znatno starije muškarce. Njena prva poznata veza bila je s glumcem Ivom Gregurevićem. Nakon prekida Dolores je dvije godine bila u vezi s glumcem Franom Lasićem, a nakon što je i njihova ljubav okončana Dolores je sreću pronašla u zagrljaju poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana.

Nakon tragedije u kojoj je Lambaša izgubila život podignuta je optužnica protiv Stojana Matavulja za ubojstvo iz nehaja. Matavulj je u veljači nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine. U trenutku nesreće imao je 0.66 promila alkohola u krvi, a u nesreći je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Prije smrti Lambaša se posvetila pisanju autobiografskog romana ''Penelopina potraga'' koji, nažalost, nije uspjela dovršiti. U svom rodnom Šibeniku Dolores je pokopana na gradskom groblju Kvanj u 33. godini.

>>Izrečena presuda Stojanu Matavulju za nesreću u kojoj je poginula Dolores Lambaša

>>Matavulj na suđenju: Teško mi je, ali alkohol i umor nisu uzrok nesreće

Komentara 6

JA
jan21
22:50 26.10.2015.

pustite je u miru....i na miru...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:39 23.10.2015.

Neprezaljena? Glumica? K nigdje nista nije glumila dok Radeljak to platio? I onda je dobila nekoliko lose odglumljenih ulogu losim serijama? Jedino vama fali, novinari tabida, da kad vec nemate o cemu pisati a ozbiljne teme su vam prezahtjevne, ubacite fotografiju neke ovakve na jahti sa starcem...

AL
Alberti
14:48 23.10.2015.

Postovana gospodo malo pristojnosti ne bi vam skodilo, pokusajte svoje zivotne neuspjehe i frustracije kompenzirati na drugi nacin, a ne preko mrtvih koji se nisu u stanju vise braniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije