Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNI HIT

Prije četvrt stoljeća 'Macarena' je postala hit, nećete vjerovati o čemu zapravo pjesma govori

04.08.2021.
u 21:24

"Macarena" govori o djevojci tog imena, koja vara svog dečka s dva prijatelja dok je on u vojsci. Zabava za cijelu obitelj? Ne baš.

Prije točno četvrt stoljeća, početkom kolovoza 1996. godine, svi su plesali na zarazne ritmove "Macarene". Pjesma je 3. kolovoza došla na vrh američke top-liste i tamo je ostala punih 14 tjedana. Iako je pjesma postala hit, malo tko i danas zna kako je nastala pjesma španjolske grupe Los Del Rio, te o čemu u u stvari pjeva.

Antonio Romero Monge i Rafael Ruiz Perdigones davne 1962. godine osnovali su duo Los Del Rio, a pjesmu "Macarena" snimili su još 1993. godine. Tada su nastupali na raznim zabavama širom svijeta a dok su bili u Venezueli, pozvani su na privatni tulum poduzetnika Gustava Cisnerosa. Tijekom zabave lokalna učiteljica plesa Diana Patricia Cubillán Herrera izvela je ples kojim je oduševila španjolski duo.

Antonio Romero Monge spontano je počeo pjevati te je u tom trenutku izmislio riječi pjesme koja će kasnije postati njihov najveći hit. Pjesma je prvotno posvećena upravo Diani, no kasnije su ime promijenili u "Macarena" te su je posvetili Mongeovoj kćeri Esperanzi Macareni. Premda su je prvi put izdali 1994. godine, "Macarena" je globalni hit postala tek dvije godine poslije, kada su Bayside Boys napravili remix. 

Ako ste mislili da je "Macarena" nevina pjesma o pozitivnim osjećajima, grdno se varate. 

"Macarena" govori o djevojci tog imena, koja vara svog dečka s dva prijatelja dok je on u vojsci. Zabava za cijelu obitelj? Ne baš. Pozdravite se s nevinim obiteljskim uspomenama. Zapravo ste plesali i veselili se na pjesmu o nevjernoj ženi i sponzoruši koja sanja o životu u New Yorku i novim muškarcima u svom životu.

VIDEO: Marko Grubnić otputovao u šoping privatnim zrakoplovom

 

Ključne riječi

Komentara 2

CA
cavecanem
22:23 04.08.2021.

Nevjerujem

MT
makan tahi
22:26 04.08.2021.

znao sam, pa i inaće su pjesme o nekom obliku prostitucije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije