Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odselila iz Hrvatske

Sjećate li se Anđele? Prije 20 godina pjevala je hit sa Zečićem, a sada planira veliki povratak

Anđela i Zeko
Foto: Screenshot
1/3
20.11.2019.
u 08:00

Anđela i Zeko snimili su i duet “Nema ništa novo”, a nakon toga ona se povukla s estrade i posvetila školovanju i obitelji. Danas se zove Anđela Zelić, u međuvremenu se iz Njemačke odselila u Luksemburg zbog suprugova posla, a prije osam mjeseci treći je put postala majka.

Jedan od najpoznatijih dueta hrvatske zabavne glazbe je evergrin “Ima li nade za nas”, koji su još 1998. otpjevali Anđela Kolar i Dražen Zečić. Nakon što je prvi put izvedena na Melodijama hrvatskog Jadrana, pjesma je postala veliki hit i iduće je godine dobila nagradu za najizvođeniju pjesmu s festivala.

Anđela i Zeko snimili su i duet “Nema ništa novo”, a nakon toga ona se povukla s estrade i posvetila školovanju i obitelji. Danas se zove Anđela Zelić, u međuvremenu se iz Njemačke odselila u Luksemburg zbog suprugova posla, a prije osam mjeseci treći je put postala majka. No glazba joj je i dalje u srcu te planira povratak na domaću estradu. Anđela svake godine obavezno posjeti i Hrvatsku noć u Frankfurtu budući da je rođena i odrasla u obližnjem Darmstadtu, udaljenom samo 25 kilometara od Frankfurta.

Sve se dogodilo preko noći

– Pokušavam svake godine doći u Frankfurt. Svaka čast organizatorima koji su ustrajni i svake godine na Hrvatskoj noći okupe tisuće Hrvata iz cijelog svijeta koji uživaju u koncertima najboljih hrvatskih glazbenika. Prilika je to da se svi družimo i ne zaboravimo naš jezik i običaje – kazala nam je Anđela koja se rado prisjetila uspjeha s pjesmom “Ima li nade za nas” kojom su Zeko i ona poharali sve top liste u Hrvatskoj i regiji.

– Dražen i ja smo se upoznali na svadbi zajedničkih prijatelja i postali smo prijatelji. Nakon nekoliko godina Dražen je napisao tu pjesmu za koju smo zaključili da bi najbolje zvučala kao duet. Sve se dogodilo preko noći, pjesma je postala veliki hit i ostao je trag koji je i danas jako magičan i energičan. Kad se pjeva ta pjesma, i danas svi uživaju i glasno je pjevaju. Drago mi je da je tako. I Zeko i ja uživamo u tome – veli Anđela i dodaje kako joj je uvijek drago vidjeti snimke ljudi koji njen hit pjevaju na rođendanima, svadbama, karaokama i u raznim drugim prigodama.

Anđela se nije prestala baviti glazbom. Ovih dana snima nove pjesme kojima planira veliki povratak na domaću glazbenu scenu i vrhove top lista.

– Prije mjesec dana bila sam gošća na koncertu Dražena Zečića u povodu tridesete godišnjice njegove karijere. Tamo sam prvi put otpjevala novi singl koji se zove “Sve stavljam na nas”. Pjesme za novi album uz mene su radili Alen Nižetić i Marko Tomasović te nekoliko drugih autora koji možda nisu poznati široj javnosti, no jako su dobri, pa sam ih zato i uzela. Vidjet ćete, osvanut će jedna Anđela koja je prepoznatljiva po nježnosti i ženstvenosti. Smatram da će se mnoge žene prepoznati u mojoj poetici – rekla nam je Anđela.

Pjevam u klapi Luksemburg

Zanimljivo je da je Anđela prijašnjih godina uz majčinske obaveze našla i vremena za pjevanje u klapi.

– U klapi nas ima četvero. Osim mene tu su i Veljko Beader i Nikola Sunjka, koji su pjevali u klapi Brodarica, te Ivo Mihanović. Obradili smo naše poznate pjesme i internacionalne hitove, naravno u klapskim verzijama. Često nastupamo za naše ljude, a svake godine imamo Božićni koncert u Luksemburgu. Prije pet godina snimila sam i album s božićnim pjesmama “Na dobro vam došao Božić” – kazala je Anđela koja je na tom albumu ugostila Dražena Zečića, Maju Blagdan i Alena Nižetića.

Nakon što izađe novi album nada da će održati puno koncerata u Hrvatskoj, ali i za naše ljude u inozemstvu.

– Pjevam svugdje gdje me pozovu – zaključila je Anđela. 

Komentara 2

PO
portugisac
09:29 20.11.2019.

Samo veliko BRAVO njoj i Zeki. Anđeli želim puno uspjeha. Odlična je.

TR
tratincica68
17:03 20.11.2019.

Skuzila je da je vani nitko i nista pa je rekla bolje se vratit ovdje se sve moze nabrzaka steci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije