Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Prezenteri ovogodišnje Večernjakove ruže o virtualnoj dodjeli: 'U trenutku kad je cijeli svijet stao, vi ste se snašli'

Prezenteri Večernjakove ruže 2019
Foto: HRT screenshot
1/9
28.04.2020.
u 22:23

Završila je još jedna dodjela Večernjakove ruže, a prezenteri su i više nego pod dojmom.

Dodjela ovogodišnje Večernjakove ruže održana je na neviđen način. Iz glamuroznog, ali praznog, HNK sve se ravnalo pod voditeljskom palicom Doris Pinčić-Rogoznice i njenog kolege Duška Ćurlića, a sukladno mjerama socijalnog distanciranja prezenteri pojedine kategorije, kao i nominirani javljali su se iz udobnosti svojih domova putem videopoziva. Iako je cijeli svijet zbog pandemije koronavirusa na trenutak stao, organizatori su uspješno našli rješenje kako izravnim prijenosom na HTV-u uručiti nagrade najpopularnijima u protekloj 2019. godini.

Prezenteri Večernjakove ruže 2019
1/23

Ni naši prezenteri nisu ostali ravnodušni po pitanju ovog pothvata, a s posebnim osmijehom na dodjelu se osvrnula i prošlogodišnja dobitnica Večernjakove ruže Damira Gregoret, koja je ove godine bila u ulozi prezenterice za kategoriju "Novo lice godine".

- Promijenilo se i mijenja se sve, ali raduje me što tradicija Večernjakove ruže ide dalje i što sam imala čast biti prezenterica i sudjelovati u presedanskom izdanju dodjele i najvažnije – nekome uljepšati večer. Prošle godine kada sam osvojila Ružu, moja RTL-ova redakcija i ja bili smo jako ponosni i sretni i veseli me što će tog veselja biti ponovno među mnogim kolegama i kolegicama. To nam svima, u ovim izazovnim vremenima, najviše treba – rekla nam je Damira. Njezin kolega s Nove TV reporter Andrija Jarak također se našao u ulozi prezentera te je proglasio pobjednika iz kategorije  "TV osoba godine".

– Bilo je zanimljivo jer tako nešto se još nije dogodilo. Bravo za organizatore koji su uspjeli ovako doskočiti koroni i omogućiti dodjelu. Zanimalo me od samog početka kako će se spojiti glamur iz HNK-a i izdanje nominiranih iz kućnog ambijenta koji će se spajati videopozivima – komentirao je Jarak, a osim televizijskih reportera prezenteri na ovogodišnjoj dodjeli Večernjakove ruže iz sportskih redova bili su košarkaš Dino Rađa, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije te ponosni nositelj titule Večernjakove osobe godine Zlatko Dalić te voditelj sadržaja A1 Saša Sušec. Iz znanstvenih klupa javio se Igor Rudan, a nagradu je uručila i  Vanna.

- Iskrene čestitke i pohvale za ovu ideju, u trenutku kad je cijeli svijet stao, vi ste pokazali da se možete snaći. Posebno mi je drago zbog svih nagrađenih koji su zaslužili dobiti nagradu, a način na koji ste to odradili je zaista odličan. Još jednom: bravo za ideju! – pun pohvala bio je Dalić koji je proglasio pobjednika u kategoriji "TV emisija godine". Rađa nam je otkrio da nije očekivao poziv. - Drago mi je da u ovome sudjelujem – započeo je nagrađivani sportaš koji je ponosno proglasio pobjednika u kategoriji "Glazbenik godine": 'Nisam se nadao pozivu, a format je zanimljiv i nadam se da je ispunio očekivanja – poručio je košarkaš, a Saša Sušec je i nakon dodjele bio pod dojmom. – Bilo je zanimljivo, iako bih puno radije da se niti jedna sljedeća dodjela ne događa u ovakvim uvjetima. S tehničke strane, sve je bilo vrlo jednostavno za pratiti i bilo mi je drago sudjelovati i s obzirom da sam dugo godina radio u medijima cijenim Večernjakovu ružu i bilo mi je zadovoljstvo dodijeliti nagradu za radijsku osobu godine – rekao nam je Sušec koji je sa znanstvenikom Igorom Rudanom proglasio pobjednika u kategoriji "Radijska osoba godine", a potonji se javio iz daleke Engleske i nije štedio riječi.

Prezenteri Večernjakove ruže 2019
1/15

- Mislim da je Večernji list tijekom ove krize zbog pandemije COVID-19 pokazao da je medij koji je uspio okupiti vodeće hrvatske znanstvenike u zemlji i inozemstvu i dati im doista velik prostor. Zahvaljujući tome je iz dana u dan nudio edukaciju o raznim aspektima krize na način koji je javnost prepoznala kao vjerodostojan. U svemu tome i rad redakcije se vrlo brzo prilagodio novim uvjetima, a posebno su korisni bili sadržaji koji su pripremljeni za široku distribuciju internetom i društvenim mrežama. U tom svjetlu, dodjela Večernjakove Ruže online logičan je nastavak prilagodbe Večernjeg lista novim okolnostima i predstavljat će zanimljivu inovaciju u održavanju velikog društvenog događaja na ovakav način. Vjerujem da će se takav pristup pokazati uspješnim i biti primjer za kojim bi se, u cilju zdravstvene sigurnosti, mogle u doglednoj budućnosti povesti i druge manifestacije koje nastoje očuvati svoju tradiciju održavanja – rekao je Igor, a ni pjevačica Vanna, koja je proglasila pobjednika u kategoriji "Glumačko ostvarenje godine", nije krila oduševljenje.

- Stvarno sam iskreno počašćena što ste me zvali da budem dio ove manifestacije. Kad sam, kao prezenterica, dobila kuvertu s pobjednikom, naravno da me zanimalo čije ime piše, ali sam čekala da dođe moj red i da ju otvorim pred svima pa i sebi priuštim malo iznenađenja. Ovo je sjajna ideja da se zadrži tradicija ali se uistinu nadam da će iduća Ruža biti uživo – rekla nam je.

 

Poseban prezenterski par činili su glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a oni su proglasili pobjednika u kategoriji "Radijska emisija godine" , a obojica se slažu da je ovo bilo nesvakidašnji i odlično odrađen posao. - Ovo je, na svaki mogući način, bila jedna nevjerojatna Ruža. Želim pohvaliti cijeli tim Večernjeg lista, na čelu s Mirjanom Žižić. Odradili su vrhunski posao i nastavili tradiciju Ruže. Ponosan sam što sam mogao biti u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu i svjedočiti povijesnoj dodjeli najstarije medijske nagrade u Hrvatskoj – rekao je Dražen, a zadovoljan nakon svega bio je i Kazimir Bačić.

- HRT je već niz godina domaćin prijenosa Večernjakove ruže i sve ovo vrijeme smo to radili  na uobičajen način, do ove godine. Zbog nastale situacije morali smo se prilagoditi uputama Stožera civilne zaštite, ali zajedno s partnerima uspjeli smo u tome. Moram istaknuti kako je produkcija ovogodišnje Večernjakove ruže bila specifična s obzirom na okolnosti održavanja, ali ovo je respektabilna i važna medijska nagrada te nismo htjeli da se prekine kontinuitet njezine dodjele. Dodjela se održala, a mi kao HRT kao što smo Večernjakovu ružu podržavali prije, tako je podržavamo i sada te ćemo to raditi i ubuduće. Nadamo se da ćemo se  sljedeće godine vratiti dodjeli u kazalište u cijelosti – rekao nam je za kraj.

Prisjetili smo se još nekih trenutaka s prošlih Večernjakovih ruža

Komentara 1

Avatar ElizabethVV99
ElizabethVV99
06:56 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije