Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozira s bratom

Prepoznajete li je? Obožavao ju je cijeli svijet, a njezina tragična smrt još nije razjašnjena

Foto: Twitter
1/11
10.11.2020.
u 11:10

Tragičan kraj doživjela je dok je zajedno sa svojim partnerom pokušavala pobjeći paparazzima koji su ih pratili tu večer. Njihov vozač u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom pokušavajući izbjeći paparazze i u tunelu se zabio u zid.

Prošle su 23 godine otkako je u prometnoj nesreći tragično preminula princeza Diana koju je cijeli svijet obožavao. Sjećanja na preminulu princezu ne blijede ni danas, a to dokazuje i jedna od objava Dianinog brata Charlesa Spencera na društvenim mrežama.

1/7

Naime, Charles je objavio rijetku fotografiju iz njihova djetinjstva na kojoj poziraju zagrljeni u vrtu. Objava je prikupila gotovo 3000 lajkova i raznježila veliki dio Charlesovih pratitelja. "Prekrasno, ljubav između brata i sestre je neprocjenjiva", "Jako me je ovo rastužilo", "Oduvijek je bila predivna", "Previše nedostaje", "Neka počiva u miru", samo su neki od komentara.

Bilo je i onih koji su primijetili kako princeza Diana na fotografiji podsjeća na malenu Charlote, kćer princa Williama i Kate Middleton. "Čini li se to samo meni ili je Diana ovdje ista princeza Charlotte?", "Zaista je ista Charlotte", nizali su se komentari.

Podsjetimo, tragičan kraj Diana je doživjela dok je zajedno sa svojim partnerom Dodijem Al-Fayedom pokušavala pobjeći paparazzima koji su ih pratili tu večer. Njihov vozač u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom pokušavajući izbjeći paparazze i u tunelu se zabio u zid. Detalji nesreće bili su otpočetka obavijeni velom tajne, a sve do danaas nisu u potpunosti razjašnjeni.

Svijet je potresla ova vijest, a američka TV postaja CNN u trenutka primanja vijesti o nesreći prekinula je redoviti program i cijelu noć i dan emitirala vijesti o pogibiji princeze Diane. Istu večer kada je princeza poginula tadašnji veleposlanik Velike Britanije u Francuskoj javio je ovu informaciju Dianinom bivšem suprugu princu Charlesu, a njihovi sinovi William i Harry sutra ujutro su od oca saznali da im je mama preminula.

Foto: PA/Pixsell

Princeza od Walesa Diana, nikad prežaljena nasmiješena ikona vječne dobrote i skromnosti, rođena je kao Diana Spencer, kći osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche. Njezini roditelji očajnički su željeli sina koji bi naslijedio titulu. Imali su tri kćeri – Saru, Jane i Dianu. Kad su dobili sina Charlesa nakon Diane, odlučili su se razvesti.Njena majka kao razlog razvoda navela je suprugove afere i fizičko zlostavljanje. Princeza Diana bila je humanitarka, ikona stila i jedna od najutjecajnijih osoba 20. stoljeća. Prije nego je upoznala princa Charlesa bila je dadilja i radila je u vrtiću, a kada se udala za princa postala je prva mladenka u kraljevskoj obitelji koja je do zaruka radila. Diana je tijekom izmjene bračnih zavjeta prekršila tradiciju i umjesto da kaže kako će svog supruga slušati, ona je obećala da će ga ljubiti, utješiti i čuvati u bolesti i zdravlju. Diana i Charles u braku su dobili dva sina Williama i Harryja, a princeza je često nakon kraha braka pričala kako je jako mali period u tom braku bila sretna i kako je uvijek osjećala prisutnost Camille Parker Bowles, današnje supruge princa Charlesa. Diana je imala brojne celebrity prijatelje, od Eltona Johna, George Michaela, Tilde Swinton, Lize Minelli... Bila je velika obožavateljica ABBE i zato je princ William na svom vjenčanju tražio da se sviraju hitovi ABBE. Imala je trik kada je izlazila iz automobila u dekoltiranim haljinama. Uvijek je držala torbicu preko dekoltea kad je izlazila iz automobila kako je paparazzi ne bi 'uhvatili' u nezgodnoj poziciji.

Foto: PA/Pixsell

Ključne riječi

Komentara 2

PS
popevke sAm slagal
11:30 10.11.2020.

Odakle vam da ju je cijeli svijet obožavao? To nije točno. Po čemu? Po tome što je pomagala tuđim novcima? To može svatko. Po tome što je varala muža i rodila mlađeg sina kojemu je otac ljubavnik? Ima i Charless putra na glavi, ali kog vraga se udavala za njega kad je znala u startu da tu sreće nema? Interes da se postane princeza bio je primaran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije