Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U društvu prijateljica

Prepoznajete li našu poznatu pjevačicu na fotografiji iz njezinih srednjoškolskih dana?

Foto: Instagram
1/5
14.04.2020.
u 21:34

Na fotografiji je naša pjevačica u društvu svojih prijateljica s kojima je bila članica Dubrovačkog radija.

Tereza Kesovija svoje glazbeno obrazovanje počela je u rodnom Dubrovniku gdje je pohađala srednju glazbenu školu na odsjeku za flautu. Naša 81-godišnja glazbena diva objavila je jednu fotografiju iz svojih srednjoškolskih dana na kojoj je u društvu svojih dragih prijateljica.

1/11

-Dobila sam danas ovu fotografiju iz mojih srednjoškolskih dana koja me je baš dirnula. Na slici smo Maja, majka poznate novinarke Ane Vela (lijevo dolje), Nela, Majina sestra (desno gore), Branka, moja prijateljica iz razreda (desno dolje) i ja. Sve četiri smo članice zbora Dubrovačkog radija i tu sam prvi put nastupila javno (osim u crkvi) a radijski program je išao uživo – opisala je Kesovija fotografiju. Nakon srednje glazbene škole upisala je studij glazbe na Glazbenoj akademiji u Zagrebu te je paralelno uz obveze na fakultetu počela svirati u Simfonijskom orkestru Radio Zagreba.

Nakon što je diplomirala započela je graditi pjevačku karijeru, a tijekom 1960-ih počela je i njezina inozemna karijera u Francuskoj tijekom koje je surađivala s poznatim glazbenicima i nastupila u slavnoj pariškoj Olympiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije