Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životna drama

Preminuo zaručnik Michelle Dockery - Rastavljeni uoči vjenčanja

downton abbey (1)
Foto: Arhiva VL
1/8
19.12.2015.
u 17:28

Zvijezda serije 'Downton Abbey' i John Dineen trebali su se vjenčati za Božić, no on je prošle nedjelje podlegao teškoj bolesti u rodnoj Irskoj

Serija koja je oborila Guinnessov rekord najvećim brojem kritika, najgledanija britanska serija koju je u prosjeku u njenih pet sezo

na pratilo oko 11 milijuna ljudi, koja je srušila rekorde po broju nominacija u povijesti Prime Time Emmyja, a uz brojne nominacije i četrdesetak nagrada, osvojila i jedanaest Emmyja, tri Zlatna globusa i dvije BFTA-e, serija zbog koje vojvotkinja od Cambridgea preskače službene kraljevske ceremonije... Sve je to britanska uspješnica "Downton Abbey", a fantastična vijest za njene hrvatske obožavatelje jest da 28. prosinca u 20 sati na Prvom programu HTV-a počinje emitiranje njene pete sezone.

15 mjeseci patnje

Radnja započinje 1924. godine povratkom na raskošno vlastelinsko imanju Downton Abbey. Laburistička vlada pokreće promjene koje se osjećaju u cijeloj zemlji, a zadiru i u život stanovnika imanja Downton. Robert, Mary i Branson zajedničkim snagama moraju kormilariti nemirnim morem kako bi osigurali budućnost za sljedeće naraštaje. Pri tome lijepa i pametna udovica Mary, koju glumi odlična Michelle Dockery, napokon se miri sa spoznajom da se želi ponovno udati.

Kako je sudbina često ironična, baš u trenutku kada doznajemo za ovu fantastičnu vijest, dolazi iz Irske i jedna tragična vezana uz glavnu glumicu – zaručnik Michelle Dockery, 34-godišnji John Dineen preminuo je prošle nedjelje od rijetke vrste raka dijagnosticirane mu prije 15 mjeseci. Michelle je zbog njegova lošeg stanja prije mjesec dana prekinula američku promociju serije kako bi dane provodila uz njegov bolesnički krevet u bolnici Marymount u County Corku u Irskoj. Trebali su u bolnici za koji dan proslaviti i njegov rođendan i nadali se ozdravljenju, ali priča je završila tragično.

Glasnogovornik 36-godišnje britanske zvijezde zamolio je javnost da do daljnjega poštuje njezinu tugu.

Michelleina veza s Dineenom počela je u rujnu 2013. godine kada ju je s markantnim konzultantom u marketinškoj londonskoj tvrtki upoznao kolega iz serije "Downton Abbey" Allen Leech. Skupa su prvi put fotografirani na 70. Filmskom festivalu u Veneciji. Medije su ponovno zaintrigirali godinu dana poslije kada se Dockery na setu serije pohvalila kolegama dijamantnim zaručničkim prstenom. No zaručnici su svoju intimu uspješno čuvali od javnosti, a Dockery je tek u jednom intervjuu prije mjesec dana sramežljivo o ljubavi progovorila rekavši: "U mojem životu postoji jedan divni Irac."

Uz svojeg zaručnika bila je do samog kraja. Oprostila se od njega na ispraćaju u Irskoj na kojem je bila samo njegova obitelj. Britanski tabloidi pišu da su mu roditelji za oproštaj donijeli omiljenu igračku iz djetinjstva – plišanog majmunčića, a Michelle se oprostila ružama, svojim omiljenim cvijećem koje joj je stalno darivao, i položila na lijes njegovu kravatu u znak uspješne karijere koju je imao.

Uputila mu je i nekoliko posljednjih riječi:

"Bilo privatno ili u poslu, bio si izniman čovjek. Počašćena sam što sam te poznavala, voljela i što si ti mene volio. Bio si moj prijatelj, moj kralj, moj heroj, moje sve... Slavimo ga, poštujmo ga. Nikada ga nećemo zaboraviti."

Višemjesečna pauza

Prijatelji para kazali su za magazin Hello! da im je plan bio vjenčati se do kraja godine, no stalno su to odgađali zbog njezinih poslovnih obveza. Bio je silno ponosan na njezin uspjeh, a ona je imala grižnju savjesti jer su zbog njezinih obveza odgađali vjenčanje. Nadali su se da će Božić provesti skupa i tada, makar i u bolnici, ozakoniti svoju vezu, no život im je grubo prekinuo planove.

U Britaniji će na Božić biti emitirana posljednja epizoda serije "Downton Abbey", a Dockery je uzela višemjesečnu pauzu od svih obveza zbog žalovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije