Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski velikan

Preminuo slavni pisac Terry Pratchett

Terry Pratchett
Foto: Press Association/Pixsell
12.03.2015.
u 17:31

Pratchett je bio jedan od najpopularijih britanskih autora i jedini uz Charlesa Dickensa čijih se pet knjiga našlo na popisu Big Read top 100.

Slavni britanski pisac, Sir Terry Pratchett, preminuo je u svom domu u 66. godini, javlja BBC.

Vijest o njegovoj smrti objavila je njegova izdavačka kuća.

-Svijet je izgubio jednog od svojih najbistrijih umova- poručio je Larry Finley iz izdavačke kuće Transword Publish.

Autor je više od 70 knjiga, a svoj posljednji i najpoznatiji roman "Discworld" završio je prije nešto manje od godinu dana.

2007. godine dijagnosticirana mu je Alzheimerova bolest, no bez obzira na svoje zdravsrven stanje od književnosti nije odustao.

Tužna vijest potvrđena je i na Twitteru. -Terry je uzeo ruku smrti  i slijedio je kroz vrata i u crnu pustinju pod beskonačnom noći. Kraj- stoji u posljednjoj objavi na društvenoj mreži.

Pratchett je bio jedan od najpopularijih britanskih autora i jedini uz Charlesa Dickensa čijih se pet knjiga našlo na popisu Big Read top 100.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije