Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 75. GODINI

Preminuo slavni modni fotograf Peter Lindbergh

Peter Lindbergh
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
04.09.2019.
u 11:47

- S velikom tugom objavljujemo kako nas je jučer napustio Peter Lindbergh u dobi od 74 godine.  Za njim tuguju supruga Petra, njegova prva supruga Astrid, sinovi Benjamin, Jeremy, Simon i Joseph i sedam unučadi. Ostavio je veliku prazninu - stoji u objavi na Instagramu

Peter Lindbergh, slavni modni fotograf preminuo je jučer u 75. godini. Vijest o njegovoj smrti objavljena je na Lindberghovom službenom Instagram profilu, uz jednu od njegovih fotografija. Zasad još nije poznat uzrok smrti. 

- S velikom tugom objavljujemo kako nas je jučer napustio Peter Lindbergh u dobi od 74 godine.  Za njim tuguju supruga Petra, njegova prva supruga Astrid, sinovi Benjamin, Jeremy, Simon i Joseph i sedam unučadi. Ostavio je veliku prazninu. 

 

Njemački fotograf i redatelj bio je poznat po svojim suvremenim fotografijama, pogotovo onima u svijetu mode. Proslavio se 1988. godine, kada je snimio seriju fotografija tada još nepoznatih modela Linde Evangeliste, Naomi Campbell, Tatjane Patitz, Cindy Crawford i Christy Turlington.

Poznat je i po brojnim fotografijama naslovnica albuma i singlica, te režiranju videspotova izvođača kao što su Tina Turner, Beyonce, Sheryl Crow i drugi. 

 

Nedavno je fotografirao sve žene za rujansko izdanje Voguea, koje je uredila Meghan Markle. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije