Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Preminuo je Mislav Bago

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
18.08.2022.
u 10:09

Mislav Bago dobitnik je i niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu, a 2003. i 2006. za najbolji intervju, za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom dobio je nagradu Novinar godine 2006.

Višestruko nagrađivani novinar Mislav Bago (48) je preminuo, javlja dnevnik.hr 

''Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas'', kazala je Ksenija Kardum, direktorica Informativnog programa Nove TV.

 

Bago je karijeru započeo kao  novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Samo godinu dana nakon toga radio je priloge za redakcije informativnog i religijskog programa. Istovremeno pratio je Hrvatski sabor i stranački život.  U unutarnjoj politici specjalizirao se za rad Vlade i Hrvastkog Sabora. Od 1995. godine sudjelovao je u stvaranju svih izbornih emisija, te je aktivno pratio sve procese vezane uz izbore. Godine 2001, bio je prvi autor izbornog projekta. Mislav je isto tako bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. Godinu dana nakon toga postao je novinar i urednik na Novoj TV.   

Od početka je sudjelovao u svim važnim projektima u predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima te izborima za Europski parlament. Pratio je sve velike događaje i političke afere, te one koje su uvelike utjecale na hrvatsko društvo kao što je poplava u Slavoniji.  

Dobitnik je i niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu, a 2003. i 2006. za najbolji intervju, za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom dobio je nagradu Novinar godine 2006.

.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije