Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 90. godini

Preminuo je Fats Domino - legenda rock glazbe

Foto: YouTube screenshoot
1/4
25.10.2017.
u 17:04

Glazbenik je preminuo u 89. godini, a ostavio je veliki utjecaj na glazbenike koji su 60-ih i 70-ih počinjali karijeru.

U 90. godini preminuo je Fats Domino, američki R&B i rock and roll pjevač, pijanist i tekstopisac koji je snažno utjecao na razvoj rock glazbe, prenosi BBC.

Karijeru je počeo 1949. godine s pjesmom "The Fat Man" koja je prodana u preko milijun kopija i mnogi je smatraju jednom od prvih rock snimki,  a jedne od njegovih najpoznatijih pjesama su "Ain't That A Shame" i "Blueberry Hill".

Fats Domino imao je veliki utjecaj na glazbenike koji su svoju karijeru stvarali 60-ih i 70-ih. Elvis Presley Fatsa je na jednom koncertu u Las Vegasu predstavio kao osobu koja je imala najveći utjecaj na njega na početku karijere.

Od 1980-ih Fats, pravim imenom Antoine Dominique  odlučuje živjeti u svom New Orleansu.

Dok je gradom harao uragan Katarina glazbenik je odbio napustiti grad i jedva su ga natjerali da napusti  kuću koja je na kraju uništena u uraganu. 

Komentara 1

BU
budalas
20:34 25.10.2017.

Legende idu, a izmeti ostaju i naviru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije