Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Preminuo bivši gitarist benda Galija: Zvali su ga Crni Mate, zbog ljubavi je ostao u Vrgorcu i branio Hrvatsku u ratu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
27.10.2020.
u 18:13

Tužnu vijest potvrdili su kolege iz benda na službenoj Facebook stanici. Roskam je svojevremeno bio najpoznatiji tamnoputi stanovnik bivše Jugoslavije.

Preminuo je bivši gitarist srpske rock grupe Galija, Jean Jacques Roskam. Tužnu vijest potvrdili su kolege iz benda na službenoj Facebook stanici. Objavu prenosimo u cijelosti. 

"S velikom tugom saznajemo da je u ponedjeljak 26. listopada 2020. preminuo Jean Jacques Roskam, gitarist i kompozitor koji je obilježio značajan dio Galijine karijere. Izuzetno šarmantni i karizmatični tamnoputi Belgijanac s Galijom je snimio pet albuma na kojima se potpisao kao gitarist, ali i kao autor pjesma", počeli su objavu.  Jacques je s Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a  2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava Centru kojim je Galija obilježila 35 godina postojanja. Grupu Galija za Jana Jacquesa vežu izuzetno lijepa sjećanja i nevjerojatan broj sjajnih anegdota i uspomena. Njegov odlazak je veliki gubitak. Jean Jacques Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru", napisali su članovi benda. Ispod objave su se od Roskama oprostili brojni fanovi benda. 

Foto: Daniel Pavlić

Roskam je svojevremeno bio najpoznatiji tamnoputi roker bivše Jugoslavije, kojeg su mnogi znali pod nadimkom Crni Mate. Rođen je u Kongu, pa odrastao u Belgiji, a doselio se u Vrgorac, te je tamo 70-ih godina upoznao suprugu Neli i s njom je ostao. Sudjelovao je u Domovinskom ratu i branio je Hrvatsku, a kasnije se posvetio humanitarnom radu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije