Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuga u obitelji

Preminula sestra Gorana Ivaniševića: 'Kad sam saznao da je bolesna, te noći nisam spavao'

Goran Ivanišević
Foto: goranonline.com
1/4
04.10.2019.
u 20:22

Sestra bivšeg tenisača Gorana Ivaniševića, Srđana Ivanišević, preminula je u 53. godini života.

Bivši tenisač Goran Ivanišević i njegova obitelj proživljavaju teške trenutke. Naime, njegova sestra Srđana Ivanišević preminula je nakon duge i teške bolesti.

Goran Ivanišević je u ovogodišnjem Ekran specijalu ispričao o teškim trenucima u karijeri kad je saznao za Srđaninu bolest.

– Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Pripremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao igrati kvalifikacije u Adelaideu i potom kvalifikacije Australian Opena i možda nastupiti na juniorskom turniru. Prije nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje doma i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sljedeći dan sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelaideu, ali ušao sam kao sretni gubitnik i stigao do četvrtfinala. I u Melbourneu sam prošao kvalifikacije i također stigao do četvrtfinala. Juniorski turnir nisam ni igrao. U svakom slučaju sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući. I zbog toga nisam spavao u avionu. Onda sam došao ocu i rekao: “Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati."

- Ovo je nezaboravan dan - rekla je na splitskoj rivi na dočeku svog brata koji je upravo osvojio Wimbeldon. Tada je 17-godišnji Goran odlučio učiniti sve za sestru Srđanu saznavši da boluje od leukemije. Ona je u tom trenutku bila trudna s prvim djetetom, a njezin brat se spremao za Australiju.

Goran Ivanišević
1/8

Ubrzo nakon toga Goran se probio u sam vrh svjetskog tenisa. Počeo je igrati finala, osvajati turnire, pobjeđivati renomirane svjetske tenisače.

Pogledajte koji parovi su ostali prijatelji i nakon razvoda.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
20:49 04.10.2019.

Iskrena sućut obitelji Ivanišević

JA
Jado
21:56 04.10.2019.

Iskrena sućut cijeloj obitelji. Tuga je to.

PA
pax5
22:04 04.10.2019.

Nekada se ne da, pobijediti sve,na žalost! Iskrena sućut obitelji Ivanišević....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije